Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέες εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ - ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη Η Ελλάδα χτίζει συμμαχίες κι ενδυναμώνει τον ρόλο της ως χώρα – πυλώνας σταθερότητας στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολ...





Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Ελλάδα χτίζει συμμαχίες κι ενδυναμώνει τον ρόλο της ως χώρα – πυλώνας σταθερότητας στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Η Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2021 ήρθε για να αποδείξει ότι κάθε χρονιά εδραιώνεται ακόμη περισσότερο ο ρόλος της χώρας μας ως τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο, πού μπορεί να συνθέσει προτάσεις και να γεφυρώσει τις διαφορές.

Κατά την χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, αναδείχθηκε η σημασία που δίνει η κυβέρνηση με τον πλέον επίσημο τρόπο στην ανάδειξη της αμυντικής διπλωματίας ως μέσο για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε χθες ο πρώτος Πρωθυπουργός που βρέθηκε στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ. Ο ίδιος βράβευσε τους δύο πρωτεύσαντες Ιπταμένους στη Μικτή Σειρά του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) για τα έτη 2019, 2020 και τον επιλεγέντα ως «BEST WARRIOR» στο ΝΑΤΟ / TLP 2020.

Στη χθεσινή ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV-DAY) τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Την DV-DAY επίσης παρακολούθησαν:

· O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και o Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.

· Oι Πρέσβεις στην Αθήνα της Αιγύπτου Ismail Ahmed Khairat, της Γαλλίας Patrick Maisonnave, των ΗΑΕ Sulaiman Hamid Salem Almazrouri, των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt, της Ινδίας Amrit Lugun, της Ιορδανίας Ahed Ali Sweidat, του Ισραήλ Yossi Amrani, της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, της Ρουμανίας George Ciamba και ο εκπρόσωπος του Πρέσβη του Καναδά Mark Allen.

· O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

· O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΑΕ Staff Brigadier General (pilot) Mohamed Salem ali Salem Alhameli, ο Διοικητής των Συμμαχικών Αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική General Jeffrey L. Harrigian, ο Αρχηγός της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας Brigadier General Zaid A. Negresh, ο Αρχηγός της Αεροπορίας του Ισραήλ Major General Amikam Norkin και ο Διοικητής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ταξίαρχος (Ι) Μάριος Φλωρίδης.

· Oι Ακόλουθοι Άμυνας στην Αθήνα της Αιγύπτου, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Σαουδικής Αραβίας και o Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΑΕ.

· Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι. ​

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.