Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της νέας βιογραφίας της Κάλλας για «βασανιστήρια» που υπέστη στα χέρια του Ωνάση

Την προέτρεπε να παίρνει ηρεμιστικά για να ικανοποιεί τις ορέξεις του χωρίς να του φέρνει αντίσταση, την ταπείνωνε δημόσια, τη χτυπούσε και...





Την προέτρεπε να παίρνει ηρεμιστικά για να ικανοποιεί τις ορέξεις του χωρίς να του φέρνει αντίσταση, την ταπείνωνε δημόσια, τη χτυπούσε και στο τέλος την παράτησε λέει η συγγραφέας - Πώς η μητέρα της προσπάθησε «να την σπρώξει στην πορνεία» - La Divina στη σκηνή, αιώνιο θύμα στη ζωή

Στη σκηνή η Μαρία Κάλλας υπήρξε μια επιβλητική ντίβα, που έμοιαζε ευλογημένη από τον Θεό στους τομείς της ομορφιάς, της γοητείας και του ταλέντου. Ωστόσο στην προσωπική της ζωή η εικόνα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, αφού τη συνόδευε πάντα η «κατάρα» της προδοσίας και της εκμετάλλευσης από τους ανθρώπους στους οποίους στρεφόταν για να βρει αγάπη. Τα παραπάνω ισχυρίζεται στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Cast A Diva: The Hidden Life Of Maria Callas» η βιογράφος Λίντσι Σπενς, εστιάζοντας στην «κακοποιητική» σχέση της διάσημης Ελληνίδας σοπράνο με τον δισεκατομμυριούχο Αριστοτέλη Ωνάση, στον προβληματικό γάμο της με τον Μενεγκίνι και στη σχέση της με τη μητέρα της που είχε προκαλέσει μεγάλο πόνο στην καλλιτέχνιδα.

Όπως επισημαίνει η Daily Mail σε εκτενές δημοσίευμα για τις αποκαλύψεις της Σπενς, η λαμπερή αλλά βασανισμένη Κάλλας υπήρξε το αντικείμενο δεκάδων βιογραφιών μέχρι σήμερα. Αυτό όμως που διαφοροποιεί το «Cast A Diva» είναι ότι η συγγραφέας απέκτησε πρόσβαση σε κούτες με προσωπικές επιστολές της κορυφαίας υψιφώνου, που μέχρι πρόσφατα «μάζευαν σκόνη» σε ένα αρχείο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Στην αλληλογραφία της με τον σύζυγο και ατζέντη της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, «εμφανίζεται πλήρως υποταγμένη και υπάκουη. Έτσι άρχισαν να συνειδητοποιώ το είδος της γυναίκας που ήταν... Ήταν ένα υποτακτικό άτομο και αυτή η εικόνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ντίβα Κάλλας. Όταν έχεις αυτήν την προσωπικότητα, ελκύεις κακοποιητικούς ανθρώπους», λέει η Σπενς στη βρετανική εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει η ίδια, οι κακοποιητικοί άνθρωποι στη ζωή της Κάλας περιλάμβαναν τον Μενεγκίνι, τον Ωνάση αλλά και τους ίδιους της τους γονείς.

Τα βασανιστήρια στα χέρια του Ωνάση

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο βιβλίο στην κακομεταχείριση που υπέστη στα χέρια του εραστή της, Αριστοτέλη Ωνάση, προτού εκείνος τελικά την παρατήσει για την Τζάκι Κένεντι, με την οποία παντρεύτηκαν το 1968. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η σοπράνο υπέστη συναισθηματικά και σωματικά «βασανιστήρια» κατά τη διάρκεια του θυελλώδους δεσμού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, από τα ημερολόγια ενός κοντινού φιλικού προσώπου της Κάλλας, η Σπενς ανακάλυψε ότι ο Ωνάσης προσέφερε επίμονα στην τραγουδίστρια το ισχυρό υπνωτικό-ηρεμιστικό Μεθακαλόνη, επίσης γνωστό ως Mandrax, στο οποίο εκείνη σταδιακά εθίστηκε μαζί με το Nembutal, ένα βαρβιτουρικό που χρησιμοποιείται στην προ-αναισθησία. «Εκείνη το έπαιρνε με τη θέλησή της, όμως με την Κάλλας ουσιαστικά σε καταστολή o Ωνάσης - τα "εξαχρειωμένα" σεξουαλικά αιτήματα του οποίου είχαν σοκάρει ακόμα και τη διαβόητη Μαντάμ Κλοντ, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στο Παρίσι - μπορούσε να κακοποιεί σεξουαλικά την τραγουδίστρια με τρόπους που την εξευτέλιζαν, και τους οποίους δεν θα αποδεχόταν εάν είχε πλήρως τις αισθήσεις της, σύμφωνα με τη βιογράφο της», προσθέτει το δημοσίευμα.



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.