Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χανιά: Πρώην υπάλληλοι του γηροκομείου καταγγέλλουν βασανιστήρια – «Μας εκβιάζουν» ισχυρίζεται η εταιρία

Δύο πρώην εργαζόμενοι είναι αυτοί που προσήλθαν στις αστυνομικές αρχές και κατήγγειλαν τις στιγμές “κόλασης” που φέρονται να βίωσαν αρκετοί...





Δύο πρώην εργαζόμενοι είναι αυτοί που προσήλθαν στις αστυνομικές αρχές και κατήγγειλαν τις στιγμές “κόλασης” που φέρονται να βίωσαν αρκετοί τρόφιμοι σε γηροκομείο των Χανίων που ελέγχεται για τους 68 θανάτους που σημειώθηκαν στη συγκεκριμένη δομή σε διάστημα 15 μηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr εκτός από τη δικηγόρο που υπέβαλλε μήνυση εναντίον της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς κι η ίδια έχασε τον πατέρα της από ανακοπή καρδιάς, δύο πρώην υπάλληλοι του γηροκομείου μετέβησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και κατέθεσαν στο πλαίσιο της προανάκρισης που διέταξε ο εισαγγελέας.

Οι δύο υπάλληλοι, όπως υποστηρίζουν πηγές του newsit.gr, μίλησαν στους αστυνομικούς για συνθήκες εγκατάλειψης κι αδιαφορίας, ενώ έκαναν λόγο για υποσιτισμό. Ανάμεσα στα καταγγελλόμενά τους περιέχονται και περιστατικά με υποχρεωτικές καθηλώσεις ηλικιωμένων, στους οποίους έδεναν τα χέρια τους στα κάγκελα του προσκέφαλου τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν και έγινε χθες (22.04.2021) η εκταφή γυναίκας η οποία είχε πεθάνει πριν 11 μήνες στο συγκεκριμένο γηροκομείο, με τον γιατρό να αναγράφει στο πιστοποιητικό θανάτου της ως αιτία την “ανακοπή καρδιάς”.

Κι ενώ το πανελλήνιο συγκλονίζεται από τις καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον της συγκεκριμένης μονάδας ηλικιωμένων, η διεύθυνσή του μιλάει για εκβιαστικές και κακόβουλες ενέργειες. «Η μονάδα λειτουργούσε με όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και δεν υπήρξε κανένα κρούσμα κορονοϊού»,λέει στο newsit.gr, o Nίκος Ρουσσόπουλος, ένας εκ των δύο δικηγόρων των ιδιοκτητών της εταιρίας.

Όσον αφορά τώρα για τον αριθμό των θανάτων από ανακοπή καρδιάς που δηλώθηκαν στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ο Νίκος Ρουσσόπουλος αναφέρει ότι δεν είναι κάτι πρωτοφανές, καθώς όπως τονίζει το 80% των θανάτων στα γηροκομεία προέρχονται από καρδιακά προβλήματα.

Από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας τα τελευταία τρία χρόνια πέρασαν 880 ηλικιωμένοι. Το επίμαχο διάστημα, δηλαδή τους τελευταίους 15 μήνες, φιλοξενήθηκαν περίπου 365 άτομα. Από αυτούς έχασαν τη ζωή τους από ανακοπή καρδιάς 68 άτομα, ποσοστό 18,57%.

Την ίδια ώρα πάντως οι υπεύθυνοι του γηροκομείου αναμένεται να κινηθούν και αυτοί με τη σειρά τους νομικά εναντίον των δύο πρώην υπάλληλων οι οποίοι κατέθεσαν στις αστυνομικές αρχές. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, οι καταγγελίες τους είναι αβάσιμες και προήλθαν εφόσον δεν ικανοποιήθηκαν οι εκβιαστικές τους απαιτήσεις.

Όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της εταιρείας οι δύο υπάλληλοι που απολύθηκαν ζητούσαν εκτός της αποζημίωσης τους επιπλέον από 45.000 ευρώ ο καθένας. Το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό από την εταιρεία και γι’ αυτό το λόγο, όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες, θέλησαν να τους εκδικηθούν με τα όσα ψευδώς δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης/newsit.gr/

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.