Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Το πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τις καταγγελίες

Ολοκληρώνεται η έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τα καταγγελλόμενα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας που φέρονται να διαδραμ...







Ολοκληρώνεται η έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τα καταγγελλόμενα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας που φέρονται να διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη την 9η Μαρτίου.

Την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελιών είχε ανακοινώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, στους «αδιάφθορους» ανετέθη η διερεύνηση συνολικά 6 περιστατικών. Ανάμεσα σε αυτά, η καταγγελία ότι αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» εισέβαλαν στην είσοδο πολυκατοικίας και προσήγαγαν πολίτη, η καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κ.ά. Αρμόδιοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν στην «Κ» ότι η έρευνα για τις 4 από τις 6 υποθέσεις ολοκληρώθηκε δίχως να προκύψουν ευρήματα που να δικαιολογούν την περαιτέρω ποινική διερεύνησή τους. Πλην απροόπτου, οι φάκελοι των υποθέσεων οδεύουν στο αρχείο.

Η πρώτη από αυτές αφορά την καταγγελία για τη σύλληψη στο Μενίδι λάθος υπόπτου για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση» και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων του. Από την έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι την επομένη των επεισοδίων ο συγκεκριμένος νεαρός, ανήσυχος από τον θόρυβο που είχε προκληθεί κυρίως στο Facebook, πήγε αυθόρμητα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και, αφού τους δήλωσε τα στοιχεία του, προθυμοποιήθηκε να παρουσιαστεί στην Ασφάλεια προκειμένου να δοθεί λύση στην παρεξήγηση. Πράγματι, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας στα Ανω Λιόσια και κατέθεσε ότι δεν είχε συμμετοχή στα επεισόδια. Η κατάθεσή του διαβιβάστηκε στις Εσωτερικές Υποθέσεις και πλέον η υπόθεση θεωρείται λήξασα.

Αντίστοιχη κατάληξη είχε η καταγγελία 18χρονης ότι κατά την προσαγωγή της από τα ΜΑΤ ξυλοκοπήθηκε και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά. Αρμόδιος αξιωματούχος δήλωσε στην «Κ» ότι η νεαρή κοπέλα κλήθηκε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και κατέθεσε ενόρκως ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των αστυνομικών. Τη σχετική πληροφορία επιβεβαίωσε και η συνήγορός της Αννυ Παπαρρούσου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κοπέλα έχει περιθώριο τριών μηνών να διαφοροποιήσει τη στάση της. Στο αρχείο οδεύει και η καταγγελία ότι αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» εισέβαλαν στην είσοδο πολυκατοικίας και προσήγαγαν πολίτη. Ο τελευταίος φέρεται να προσήχθη τη στιγμή που, ακούγοντας φωνές, βγήκε στον διάδρομο για να δει τι συμβαίνει φορώντας τις παντόφλες του. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος ουδέποτε προσήχθη στη ΓΑΔΑ. Επιπλέον, το ζευγάρι που παρακολούθησε το περιστατικό και τράβηξε με κινητό τηλέφωνο τις κινήσεις των αστυνομικών φέρεται να δήλωσε, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των αστυνομικών.

Αντίθετα, ανοικτές παραμένουν οι έρευνες που αφορούν τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό κρατουμένου στη ΓΑΔΑ και για παράσυρση διαδηλωτή από μηχανή της ομάδας «Δράση». Για την πρώτη περίπτωση παραμένει σε εκκρεμότητα η κατάθεση στις Εσωτερικές Υποθέσεις του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υπεβλήθη ο 22χρονος καταγγέλλων. Στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχει μόνο γνωμάτευση από το «Θριάσιο» νοσοκομείο, που πάντως φέρεται να επιβεβαιώνει την καταγγελία περί ξυλοδαρμού. Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο δίκυκλο έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους. Σημειώνεται ότι έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η ΕΔΕ εις βάρος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που το μεσημέρι της 7ης Μαρτίου μετείχαν στον επεισοδιακό έλεγχο και στον ξυλοδαρμό πολιτών στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.