Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντυπωσιακές εικόνες: Αναβίωση της Αρχαίας Αιγύπτου στο Κάιρο – Μετέφεραν μούμιες φαραώ στο νέο μουσείο

Με μία μεγάλη πομπή μεταφέρθηκαν οι 22 αρχαίες αιγυπτιακές βασιλικές μούμιες στο νέο μουσείο του Καΐρου. Η πομπή μετέφερε 19 φαραώ και τρε...



Με μία μεγάλη πομπή μεταφέρθηκαν οι 22 αρχαίες αιγυπτιακές βασιλικές μούμιες στο νέο μουσείο του Καΐρου.

Η πομπή μετέφερε 19 φαραώ και τρεις βασίλισσες, κυρίως από την εποχή του Νέου Βασίλειου της Αρχαίας Αιγύπτου, από το μουσείο της πλατείας Ταχρίρ στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού στην Φουστάτ.

Οι μούμιες, μεταξύ των οποίων είναι αυτές των φαραώ Ραμσή Β΄, Σέτι Α΄, Σέγκεν Ρα, Τούθμωσι Γ΄, μεταφέρθηκαν η κάθε μία σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα με κάψουλα.

Η πομπή των αυτοκινήτων που μετέφεραν και τις μούμιες, της φαραώ Χατσεπσούτ και των βασιλισσών Μεριταμέν και  Νεφερτάρη, συνοδευόταν από άλογα και τύμπανα.

Ο δημοφιλής Αιγύπτιος ηθοποιός, Χάλεντ Ελ Ναμπάουι και ο υπουργός Πολιτισμού, Χάλεντ Ελ Ενάνι μίλησαν επίσης στην εκδήλωση για τον αιγυπτιακό πολιτισμό, ενώ χορωδία ερμήνευσε το τραγούδι «Ana Masr» (είμαι Αιγύπτιος) του Μοχάμεντ Μουνίρ.

Η «χρυσή» παρέλαση ξεκίνησε με κάθε μεγαλοπρέπεια, παρουσία πολλών επισήμων από όλο τον κόσμο.


Τα κτήρια από την οποία πέρασαν οι μούμιες ήταν φωταγωγημένα, αφού σκοπός της εκδήλωσης ήταν να «φωτίσει» η νύχτα. Το υπουργείο Πολιτισμού είχε αναφέρει πως ήθελε να αναβιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι φαραώ και οι βασίλισσες μεταφέρονταν στην Αρχαία Αίγυπτο προς την τελευταία τους κατοικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.