Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άθλια φημολογία και αρρωστημένο σενάριο ακύρωσης της αγοράς νέων φρεγατών του ΠΝ!

Το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που ευημερεί η ανοησία από όπου κι αν προέρχεται είναι γνωστό. Δεν έχει νόημα κανείς να “κρούει ανοιχτές θύρες...







Το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που ευημερεί η ανοησία από όπου κι αν προέρχεται είναι γνωστό. Δεν έχει νόημα κανείς να “κρούει ανοιχτές θύρες”. Ήταν όμως διάφοροι αρρωστημένοι εγκέφαλοι μέρος των οποίων η φημολογία τους θέλει να παρεπιδημούν το Μέγαρο Μαξίμου, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Την επαύριον της στάσης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα που έβαλε στη θέση τους πολλά κακώς κείμενα στην ελληνική εξωτερική πολιτική, το να προπαγανδίζουν γνωστοί κύκλοι ανοησίες που πλήττουν την ελληνική άμυνα και ασφάλεια, αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Ας φροντίσουν λοιπόν να τους μαζέψουν όσοι τους “περιθάλπουν” πολιτικά και τους σιτίζουν γενναιόδωρα…

Το τελευταίο διάστημα, σε “κύκλους” της αποκαλούμενης “παραδοσιακής Αθήνας” κυκλοφορεί πολύ έντονα το σενάριο η χώρα να μην προχωρήσει τελικά στο πρόγραμμα προμήθειας νέων φρεγατών. Δηλαδή επί της ουσίας η Ελλάδα να καταργήσει τον πολεμικό της στόλο, μετατρέποντάς τον σε ένα είδος… πιο βαριά οπλισμένης Ακτοφυλακής! Το δε σενάριο – θεωρία αιτιολόγησης της ασύλληπτης αυτής ανοησίας που παπαγαλίζουν ορισμένοι, ξεπερνά τα όρια της πιο νοσηρής φαντασίας.

“Ο Ερντογάν όλα αυτά τα κάνει για τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου. Σε λίγα χρόνια το φυσικό αέριο δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμο, οπότε όλα θα πάψουν. Δεν υπάρχει λόγος να πάει η Ελλάδα να δώσει 5,5 δισ. ευρώ για τις νέες φρεγάτες. Όλα θα λυθούν από την ιστορία”.

Από που αν αρχίσεις και που να τελειώσεις! Πάμε από το τέλος για να συμφωνήσουμε και κάπου. Προφανώς όλα θα τα λύσει η ιστορία. Το θέμα είναι πως ακριβώς θα το κάνει. Ποιανού τα συμφέροντα θα έχουν εξυπηρετηθεί. Διότι αυτό θα αναζητήσει και θα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Μακάρι να ήταν μόνο αυτή η ανοησία της θεωρίας αυτής.

Πρώτο και βασικότερο, για να το ξεκαθαρίζουμε. Ας πληροφορήσει επιτέλους κάποιος αυτούς τους ανόητους, αν και θα τους άξιζε πολύ βαρύτερος χαρακτηρισμός, ότι ο Ερντογάν ΔΕΝ το κάνει μόνο για τους υδρογονάνθρακες. Ίσως δε να μην είναι καν ο κύριος λόγος των τουρκικών ενεργειών.

Η επιδίωξη της Τουρκίας είναι ο γεωπολιτικός έλεγχος της θαλάσσιας περιοχής της Μεσογείου. Γι’ αυτό διακηρύσσουν συνεχώς ότι η Μεσόγειος είναι “τουρκική λίμνη”. Εξ ου και το “νέο-οθωμανισμός”. Αναπολούν και επιχειρούν να ανασυστήσουν σε επίπεδο επιρροής τουλάχιστον, τον παλιό οθωμανικό χώρο.

Ας δουν τον χάρτη για να καταλάβουν τι ακριβώς εννοούν οι απέναντι και πως επιδιώκουν να το πετύχουν με “εργαλείο” τη στρατιωτική ισχύ αλλά και την εκμετάλλευση των μουσουλμανικών πληθυσμών της λεκάνης της Μεσογείου, διά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ακόμα όμως κι αν ίσχυε το επιχείρημα αυτό, η θεωρία προδίδει την λογική των εμπνευστών της για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Διότι και μόνο την κατάσταση στο Αιγαίο να συνυπολογίσει κανείς… Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να απευθυνθούμε για να πείσουμε ανθρώπους που δεν ενοχλούνται από το να μοιραστεί το Αιγαίο, οι οποίοι σε ιδιωτικές τους συζητήσεις δε διστάζουν ακόμα και να κατηγορήσουν τη χώρα τους, δικαιώνοντας τις τουρκικές θέσεις.

Λες και η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την εδαφική “περικύκλωση” της Τουρκίας από τον Ελληνισμό. Και για να μην αισθάνονται οι γείτονες… κλειστοφοβία, να τους παραχωρηθούν όλα τα δικαιώματα που εκπηγάζουν από το διεθνές δίκαιο! Είναι όμως τόσο αθώες αυτές οι ανοησίες ή υποκρύπτουν και άλλες σκοπιμότητες;

Πάμε λοιπόν στο μύθευμα περί εγκατάλειψης των υδρογονανθράκων επειδή προσεχώς κανείς δεν θα ασχολείται μαζί τους. Άλλη κολοσσιαία ανοησία που κανονικά δεν θα άξιζε καν αναφοράς. Ας είναι όμως. Διότι υπάρχουν θιασώτες ακόμα και στα ανώτατα “πατώματα” της πολιτικής εξουσίας. Που δεν είναι πάντα τόσο περιβαλλοντικά ιδεαλιστές, αλλά “μυρίζονται” τις μπίζνες από χιλιόμετρα…

Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μπας και μας καταλάβουν. Διότι το πραγματικά απαράδεκτο είναι η εμπλοκή της εθνικής άμυνας με θεωρίες ορισμένων κοντά σε κύκλους εξουσίας. Ούτε το φυσικό αέριο ούτε το πετρέλαιο εγκαταλείπεται. Ούτε καν ο λιγνίτης, τον οποίο η Γερμανία “κρατάει καβάτζα” εάν ξαφνικά διαπιστώσει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα ενεργειακής τροφοδοσίας. Όπως εγκατέλειψε τις ανεμογεννήτριες όταν είδε ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός.

Σήμερα δεν βγαίνει! Με την πρόοδο της τεχνολογίας ευελπιστούν πολλοί ότι θα είναι οικονομικά βιώσιμη η κατάσταση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Και μακάρι, όπως θα εξηγηθεί στη συνέχεια. Ποιο είναι το “μυστικό” όμως; Ότι και πάλι δεν θα εγκαταλειφθεί ΚΑΜΙΑ ενεργειακή πηγή. Ούτε το πετρέλαιο, ούτε το φυσικό αέριο. Και τα περί περιβαλλοντικών ανησυχιών είναι για να αιτιολογηθούν τα κολοσσιαία ποσά που δαπανώνται για τις ΑΠΕ. Πρέπει να δαπανηθούν; ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑΙ. Γιατί όμως;

Εδώ φτάνουμε στο “ζουμί”. Διότι αυτό που δεν λέγεται με όσο στεντόρεια φωνή θα έπρεπε, είναι ότι η ποσότητα της ενέργειας που θα χρειαστεί ο ασφυκτικά δικτυωμένος πλανήτης μας προσεχώς είναι τεράστια. Κι αν δεν βρούμε κι άλλες αξιοποιήσιμες πηγές ενέργειας, απλά την πατήσαμε, όλοι μαζί. Οπότε, αναφορικά με τον κόσμο που ανατέλλει σιγά σιγά, έχει κανείς πχ. συνειδητοποιήσει πόση ενέργεια χρειάζεται η παραγωγή κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin; Κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα.

Το δε αφήγημα με τις ΑΠΕ και το κλίμα, στόχο έχει να δικαιολογηθεί η φορολογική αφαίμαξη. Διότι οι κοινωνίες μπορούν πολύ απλούστερα να “καταπιούν” το επιχείρημα περί προστασίας του περιβάλλοντος από το να τους έλεγε κανείς όσα ειπώθηκαν παραπάνω. Διότι θα απαντούσαν: Γιατί να πληρώσουμε εμείς τις επενδύσεις αυτές; Να τις πληρώσουν π.χ. οι οικονομικά ισχυροί!

Οπότε τι γίνεται τώρα; Αντί να βάλουν οι οικονομικά ισχυροί το χέρι στην τσέπη και η υφήλιος να κάνει μια οργανωμένη ταχεία προσπάθεια εξέλιξης της απαραίτητης τεχνολογίας για την αποθήκευση της ενέργειας και τη διάθεσή της στο σύστημα όποτε και όπου χρειαστεί, επιδοτούνται! Κι όση περισσότερη ενέργεια από ΑΠΕ υπάρχει, τόσο θα επείγει η λύση του τεχνολογικού προβλήματος.

Αυτό είναι το δικό μας επιχείρημα και παραμένουμε όπως πάντα ανοιχτοί αν φιλοξενήσουμε τον αντίλογο. Αυτό στο οποίο δεν πρόκειται ποτέ να μας βρουν “χαλαρούς”, είναι τα παιχνίδια με την εθνική άμυνα. Ιδίως “κύκλων” οι οποίοι ποτέ δεν έχουν κρύψει τις πεποιθήσεις τους. Δικαίωμά τους αν τις έχουν. Με υστεροβουλία ή χωρίς.

Ίσως διότι θαμπώνονται από το χρήμα που μπορεί να βγει από μπίζνες στην τεράστια και δυνητικά χρυσοφόρα τουρκική αγορά. Με αποτέλεσμα όμως… από την πολύ θαμπάδα να χάνονται από την εικόνα τα συμφέροντα της χώρας τους…

Ας μη διανοηθούν να παίξουν με την εθνική άμυνα τέτοιο βρόμικο παιχνίδι. Η ελληνική κοινωνία έχει όρια στην… ενίοτε συνειδητή κατανάλωση κουτόχορτου. Η κατρακύλα του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, θα ωχριά μπροστά στη δική τους. Τόσο απλά.defence-point.gr

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.