Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκ στην Βραζιλία: Εξαντλήθηκαν τα φάρμακα για την αναισθησία - Δένουν ασθενείς με κορονοϊό για να τους διασωληνώσουν

Τα φάρμακα για την αναισθησία στα νοσοκομεία της Βραζιλίας εξαντλήθηκαν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκάζονται να δέσουν τ...



Τα φάρμακα για την αναισθησία στα νοσοκομεία της Βραζιλίας εξαντλήθηκαν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκάζονται να δέσουν τους ασθενείς με κορονοϊό στα κρεβάτια τους προκειμένου να τους διασωληνώσουν. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιδιώκει την επείγουσα εισαγωγή προμηθειών.

Τα νοσοκομεία της Βραζιλίας δίνουν μάχη για να αντεπεξέλθουν. Το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάουλο έχουν αμφότερα σημάνει συναγερμό για ελλείψεις σε αναισθητικά φάρμακα και ο υπουργός Υγείας του Σάο Πάουλο ανακοίνωσε ότι οι δυνατότητες της πόλης να φροντίσει τους σοβαρά νοσούντες από κορονοϊό βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο έπειτα από 20 χρόνια εργασίας στις ΜΕΘ», δήλωσε στο Reuters ο Αουρέο ντο Κάρμο Φίλιο, εντατικολόγος στο Ρίο. «Η χρήση μηχανική υποστήριξης χωρίς αναισθησία είναι κακή πρακτική…ο ασθενής υποβάλλεται σε μια μορφή βασανιστηρίου», είπε.

Οι σοβαρά νοσούντες από κορονοϊό που πασχίζουν να πάρουν ανάσα, ναρκώνονται ώστε να τους τοποθετηθεί αναπνευστήρας, μια διεισδυτική πρακτική στην οποία, φυσιολογικά, αντιδρά ο οργανισμός.

Με τις κλίνες στις ΜΕΘ να βρίσκονται κοντά ή στα όρια των δυνατοτήτων τους σε όλη τη χώρα, τα νοσοκομεία συχνά υποχρεούνται να δημιουργήσουν αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες πολλές φορές στερούνται εξοπλισμού ή επαγγελματικών γνώσεων.



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.