Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξοπλιστικά: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της σύμβασης του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος»

Με αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει αν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί αναίρεση – Για την υπόθεση αθω...






Με αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει αν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί αναίρεση – Για την υπόθεση αθωώθηκαν σε δεύτερο βαθμό και οι 17 κατηγορούμενοι

Σε εισαγγελική έρευνα εισήρθε και πάλι η υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, («ηλεκτρονικός πόλεμος»). Υπόθεση για την οποία ομόφωνα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών είχαν αθωωθεί και οι 17 κατηγορούμενοι.

Η υπόθεση αναβιώνει και πάλι μετά από αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου (είχε δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητούσε να ασκηθεί αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

Η μελέτη του σχετικού αιτήματος ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασίσει εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί αναίρεση.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αθωώσει ομόφωνα τους κατηγορούμενους

Υπενθυμίζεται, ότι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, ομόφωνα είχαν αθωωθεί. Μεταξύ αυτών είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak αντίστοιχα, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος,

ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, καθώς και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του Στρατού.

Το Εφετείο είχε κρίνει ότι δεν πληρείται στην προκειμένη περίπτωση ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε σε όσους χειρίστηκαν την εν λόγω σύμβαση.

Πάντως, σε πρώτο βαθμό και οι 17 κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, με την αναγνώριση ελαφρυντικών και είχαν καταδικαστεί σε πρόσκαιρες ποινές , που έφταναν μέχρι και κάθειρξη 16 ετών και οι ποινές όλων είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.