Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ και κάτι ετοιμάζουν... Η Τουρκία ανέστειλε την επιστροφή των μισθοφόρων της από τη Λιβύη

Η Τουρκία ανέστειλε την επιστροφή στη Συρία των μισθοφόρων τζιχαντιστών που έχει αναπτύξει στη Λιβύη και σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακο...






Η Τουρκία ανέστειλε την επιστροφή στη Συρία των μισθοφόρων τζιχαντιστών που έχει αναπτύξει στη Λιβύη και σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), τις τελευταίες ώρες μετέφερε στη βορειοαφρικανική χώρα ακόμα 380 άνδρες.

Αξιόπιστες πηγές του SOHR υποστηρίζουν ότι οι 380 μεταφέρθηκαν στη Λιβύη μέσω Τουρκίας.

Αυτή η εξέλιξη συμπίπτει με την ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια και θυμό μεταξύ των μισθοφόρων που βρίσκονται εδώ και μήνες στη Λιβύη απλήρωτοι και διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.

Στις 3 Απριλίου, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι ανεστάλη η επιστροφή των μισθοφόρων της Τουρκίας από τη Λιβύη, ενώ μία μικρή ομάδα που έφυγε από το έδαφος της Λιβύης στις 25 Μαρτίου δεν έχει επιστρέψει ακόμα στη Συρία.

Οι μισθοφόροι της Τουρκίας έπρεπε να επιστρέψουν από τη Λιβύη σε ομάδες.

Η τουρκική πλευρά, ωστόσο, έκανε ελιγμούς σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής των μισθοφόρων, εν μέσω αυξανόμενης δυσαρέσκειας μεταξύ των Συροτουρκμένων μαχητών στη Λιβύη, επειδή οι μισθοί τους δεν καταβάλλονται σε συνδυασμό με την έντονη επιθυμία τους να επιστρέψουν στη Συρία.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η τουρκική πλευρά έχει διαφορετική άποψη, καθώς η τελική απόφαση μη επιστροφής ελήφθη από τους Τούρκους και οι Σύροι μισθοφόροι είναι απλώς πιόνια που τους κινεί όπως θέλει η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MİT).
6.630 παραμένουν στη Λιβύη

Το Συριακό Παρατηρητήριο υπολογίζει ότι αυτή τη στιγμή στη Λιβύη υπάρχουν περισσότεροι από 6.630 μισθοφόροι της Τουρκίας.

Η Τουρκία, μεταδίδει το SOHR, θέλει να κρατήσει τους Συροτουρκμένους μισθοφόρους στη Λιβύη, ανεξάρτητα από το εάν θα υπάρξει αναζωπύρωση του εμφυλίου, ως φρουρά των τουρκικών βάσεων στη βορειοαφρικανική χώρα.

Ένα μέρος των Συροτουρκμένων μισθοφόρων δεν επιθυμεί να επιστρέψει στη Συρία αλλά να περάσουν ως «πρόσφυγες» μέσω Ιταλίας στην Ευρώπη.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.