Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Απριλίου 21, 2021

Τσαβούσογλου ξανα: «Ότι (οπλισμό) και να αγοράσει η Ελλάδα δεν θα την ωφελήσει»…Σε χτεσινή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι HABERTURK, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής για τον Δένδια και την Ελλάδα :

¨Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε ένα άκρως θερμό περιβάλλον. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας στην συνάντησή τους υπήρξαν ειλικρινείς συνομιλίες. Το ότι είναι ειλικρινείς δεν σημαίνει ότι δεν θέτουμε τις διαφορετικές μας απόψεις. 

Συζητήσαμε σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον. Στην οικονομία και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Σε αυτό το θέμα όμως ομονοούσαμε. Είναι προφανές ότι θέματα τα οποία επί χρόνια δεν μπορέσαμε να τα λύσουμε δεν θα τα λύσουμε σε μία ή σε μερικές συναντήσεις. Συμφωνήσαμε ώστε σιγά-σιγά με βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης να εστιάσουμε στην επίλυση των δύσκολων θεμάτων.

Εν τέλει αρχής ένας νέος διάλογος. Αυτή η πρώτη συνάντηση δεν ήταν μία εύκολη συνάντηση. Διεξήχθη σε μία ατμόσφαιρα περισσότερο θετική από ότι περιμέναμε. Μάλιστα οι διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα στα δύο υπουργεία στην Αθήνα υπήρξαν θετικές.

Αργότερα περνώντας στην συνέντευξη τύπου, η ελληνική πλευρά μας μετέφερε πώς δεν θα έκφρασει οτιδήποτε που θα δημιουργήσει έριδες και μας ζήτησε να έχουμε και εμείς την ίδια προσέγγιση. Και εγώ φυσικά καθώς η ομιλία μου ήταν άκρως εποικοδομητικη, φυσικά θα θέσουμε κάποια θέματα στα οποία έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά αυτά δεν έχουν πρόθεση κατηγοριών , καθώς πρέπει να τα επιλύσουμε

Ακόμη και το θέμα της μετανάστευσης, δεν το βλέπουμε ως πεδιο ανταγωνισμού αλλά ως πεδίο συνεργασίας

Εγώ ως οικοδεσπότης χρησιμοποίησα άκρως εποικοδομητικές και επωφελείς φράσεις, όπως όταν είπα πως πρέπει να αποφεύγουμε τις προβοκάτσιες

Αλλά με θλίψη είδαμε πως η ελληνική πλευρά και ο Δένδιας δεν φέρθηκαν με ειλικρίνεια
Για παράδειγμα οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Πραγματικά το ευρωκοινοβούλιο ξεκίνησε έρευνα. Τελευταία πέταξαν με χειροπέδες 7 Αφρικανούς και οι 3 εξ αυτών πέθαναν. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι προσωπικός μου φίλος. Όπως και ο βοηθός του.

Εν προκειμένω δεν φέρθηκαν με ειλικρίνεια. Αυτό είναι που με θλίβει πραγματικά. Άλλωστε έχουμε απαντήσει για όλα όσα είπαν. Αυτό δεν το φοβόμαστε. Από την μια μπαίνοντας κάνετε μια τέτοια πρόταση, και μετά εκτροχιάζετε την ιστορία.

Σε αυτή την συνέντευξη τύπου χρησιμοποίησε όλη την ρητορική που χρησιμοποιούν κατά της Τουρκίας

Ως δικαιολογία για την παραβίαση του status των αποστρατικοποιημενων νησιών, παρά την Λωζάνη, λέει πως υπάρχει μία απειλή

Όμως οι εκεί παραβιάσεις ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν σχετικό με την αμυντική βιομηχανία, όποιο και αν είναι το όνομα του, εδώ δεν θα τους βοηθήσει καθόλου.

Αν είναι να λύσουμε τα θέματά Θα τα λύσουμε μαζί

Διότι αν η δουλειά φτάσει σε εκείνο το σημείο, ότι και να αγοράσει η Ελλάδα δεν θα την ωφελήσει¨https://tourkikanea.gr


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »