Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Ελλάδα – Είπαν στην Τουρκία: «Δεν είσαι απαραίτητη»... λένε οι Γερμανικές εφημεριδες..

Τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόφερε μια λέξη με τεράστιο ιστορικό και πολιτικό φορτίο που δεν ήθελε επ’ ουδενί να ακούσει ο Τούρκος ομόλογός ...







Τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόφερε μια λέξη με τεράστιο ιστορικό και πολιτικό φορτίο που δεν ήθελε επ’ ουδενί να ακούσει ο Τούρκος ομόλογός του. Μια λέξη ταμπού: Ότι η σφαγή των Αρμενίων κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν γενοκτονία. Ο γερμανικός Τύπος αφιερώνει πολλά σχολιαστικά άρθρα, εξετάζοντας το θέμα από όλες τις οπτικές γωνίες.

Η Süddeutsche Zeitung αφιερώνει άρθρο, στο οποίο εξηγεί την προϊστορία και τις λεπτομέρειες αυτής της εξέλιξης με την επισήμανση ότι η αποσαφήνιση ενός κεφαλαίου της ιστορίας θα επιβαρύνει τις ήδη «άθλιες σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας», αναφέρει η DW.

Γράφει ο σχολιαστής της: «Ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο στις σχέσεις των δύο χωρών είναι η διαμάχη (της Τουρκίας) με την Ελλάδα σχετικά με τα πιθανολογούμενα ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο.

»Η νατοϊκή Τουρκία απειλεί συνεχώς τη νατοϊκή Ελλάδα με χρήση στρατιωτικής βίας.

»Η Ουάσιγκτον δεν κρύβει την υποστήριξή της στην Ελλάδα και συμμετείχε μάλιστα εκεί σε ναυτική άσκηση.

»Αντικειμενικά ο Μπάιντεν χωρίς αμφιβολία έχει δίκαιο με τη λέξη “γενοκτονία”.

»Αλλά πολιτικά ωστόσο πρέπει να καταφέρει, ώστε η Τουρκία, ως χώρα του ΝΑΤΟ και περιφερειακή δύναμη, να μην συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα με την κάθε ευκαιρία.

»Ας ελπίσουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος που μιλά ξεκάθαρη γλώσσα, γνωρίζει πώς μπορεί να το καταφέρει».

Ο αρθρογράφος της Tagesspiegel του Βερολίνου πιθανολογεί ότι η διαμάχη ΗΠΑ-Τουρκίας θα ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια πιο ισχυρή στροφή του Ερντογάν προς την ΕΕ.

«Ο Τούρκος πρόεδρος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ισχυρούς εταίρους, για να τον βγάλουν από την πολιτική απομόνωση» υποστηρίζει η εφημερίδα.

«Βέβαια, οι Ευρωπαίοι επιμένουν στην καλή συμπεριφορά των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, θέτοντας όρους για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης.

»Το βήμα του Μπάιντεν λοιπόν θα μπορούσε να επαναφέρει την Τουρκία πίσω στο πεδίο της πολιτικής πραγματικότητας».

Και η Stuttgarter Zeitung θεωρεί ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελεί σημείο καμπής στις διμερείς σχέσεις, και όχι μόνο.

«Μέχρι τώρα ο πρόεδρος Ερντογάν ενεργούσε σαν να ήταν η Τουρκία για τη Δύση τόσο απαραίτητη, που ακόμη και η αμερικανική υπερδύναμη θα έπρεπε να προσέχει να μην την εκνευρίζει.

«Αλλά αυτό άλλαξε. Ο Μπάιντεν θέλει να κάνει σαφές στην Άγκυρα ότι η Τουρκία χρειάζεται τις ΗΠΑ από ότι το αντίθετο.

»Η κυβέρνηση Μπάιντεν θεωρεί τον Ερντογάν ως έναν αυταρχικό ηγέτη, στον οποίο πρέπει να τεθούν όρια.

»Το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου είναι ότι η Τουρκία πρόκειται να χάσει τη Δύση και με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ αλλάζουν τους κανόνες παιχνιδιού».

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.