Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όμοιο με τα ελληνικά υποβρύχια τύπου «Ποσειδών» αυτό που χάθηκε στην Ινδονησία

Σε 13 χώρες σε όλο τον κόσμο υπηρετούν 61 γερμανικά υποβρύχια τύπου Ποσειδών, σαν τον χαμένο ινδονησιακό - Δείτε τα χαρακτηριστικά του Το θ...







Σε 13 χώρες σε όλο τον κόσμο υπηρετούν 61 γερμανικά υποβρύχια τύπου Ποσειδών, σαν τον χαμένο ινδονησιακό - Δείτε τα χαρακτηριστικά του

Το θρίλερ με το υποβρύχιο της Ινδονησίας που έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο υποβρύχιο, γερμανικής κατασκευής τύπου 209, αν και παλαιό θεωρείται αξιόπιστο. Σε 13 χώρες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία 61 όμοια υποβρύχια.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει στον στόλο του επτά υποβρύχια τύπου 209. Τα τρία εξ αυτών, τύπου «Ποσειδών» και συγκεκριμένα τα Ποσειδών, Αμφιτρίτη και Πόντος), είναι σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνο που έχει εξαφανιστεί από χθες Τετάρτη στην Ινδονησία.

Τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων υποβρυχίων

Τα υποβρύχια τύπου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» είναι Γερμανικά Υποβρύχια κλάσης 209 (1200).

Τα συγκεκριμένα υποβρύχια έχουν μέγιστο μήκος 55,87m και μέγιστο πλάτος 6,26m.

Το ύψος τους χωρίς φτάνει τα 11,35m και το εκτόπισμα στην επιφάνεια τα 1180tn, ενώ στην κατάδυση τα 1285tn. Η μέγιστη ταχύτητά στην επιφάνεια είναι 12kn και στην κατάδυση 22kn.

Η πρόωση επιτυγχάνεται με μία συστοιχία 480 στοιχείων, ένα κινητήρα 4.600 ΗΡ, μία προπέλα, ενώ η φόρτιση της συστοιχίας γίνεται από 4 γεννήτριες που κινούνται με 4 μηχανές DIESEL 2.400 ΗΡ.

Τα υποβρύχια τύπου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» είναι πλήρως εφοδιασμένα με ένα μεγάλο αριθμό κεραιών, πομπών και δεκτών που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους. Η ενδοσυνεννόηση περιλαμβάνει 2 ανεξάρτητα δίκτυα. Ποικίλα δίκτυα ενδείξεων και ALARM δίνουν στο πλήρωμα μία πλήρη εικόνα της καταστάσεως του υλικού σε όλο το πλοίο.

Κανένα σημάδι του υποβρυχίου - Το πλήρωμα έχει οξυγόνο ως το Σάββατο

Τα 53 μέλη του πληρώματος που επιβαίνουν στο υποβρύχιο της Ινδονησίας τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από χθες Τετάρτη διαθέτουν οξυγόνο μέχρι το Σάββατο, ανακοίνωσε ο επιτελάρχης του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας δήλωσε ότι δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια από το 44 ετών υποβρύχιο KRI Nanggala-402 με το οποίο οι αρχές έχουν χάσει την επαφή από χθες το πρωί όταν αυτό συμμετείχε σε ασκήσεις στη θαλάσσια ζώνη ανοικτά του Μπαλί.

Στη διάρκεια εναέριας αναζήτησης εντοπίστηκε χθες πετρελαιοκηλίδα κοντά στο σημείο όπου είχε καταδυθεί το υποβρύχιο και δύο πλοία με σόναρ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις έρευνες, πρόσθεσαν αξιωματούχοι.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.