Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ... Το "Αι γενεαί πάσαι" από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Τα εγκώμια του Επιταφίου, τα «αγαπημένα ψάλματα των ορθοδόξων», μας μεταφέρουν σε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο οι χορωδοί και η μπάντα του Π...





Τα εγκώμια του Επιταφίου, τα «αγαπημένα ψάλματα των ορθοδόξων», μας μεταφέρουν σε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο οι χορωδοί και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.που τιμά την πιο «βαριά» ημέρα της Ορθοδοξίας. Είναι η ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη. 

Με ένα εμπνευσμένο βίντεο, από τους φάρους του Πολεμικού Ναυτικού, η Μπάντα υμνεί την κορύφωση του Θείου Δράματος. Στο βίντεο, που αποδίδεται και στην νοηματική, τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αποδίδουν με μοναδικό τρόπο το μοιρολόι, με τους κατανυκτικούς στίχους για τον πόνο της Παναγίας και τον επίγειο θάνατο του μονάκριβου Υιού της.

Το βίντεο έχει γυριστεί στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στον φάρο Μελαγκάβι (Ηραίον) που αποκαλείται και στολίδι του Κορινθιακού.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού, το τμήμα αυτό δημιουργήθηκε το έτος 1875 με πρώτους βαθμοφόρους εκπαιδευτές αποσπασμένους στο Πολεμικό Ναυτικό από το μουσικό τμήμα της μουσικής του στρατού ξηράς της τότε φρουράς Αθηνών μέχρι το1878 όπου στην συνέχεια την εκπαίδευση του τμήματος αυτού αλλά και την διεύθυνση του ανέλαβαν πλέον βαθμοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού κατάλληλοι για τα καθήκοντα αυτά.

Τα εγκώμια αποδίδονται και στη νοηματική από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας "Κρατύλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.