Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Γαλλία θα κατασκευάσει νέο αεροπλανοφόρο... Επιτάχυνση του προγράμματος και για τις Φρεγάτες!

Η Γαλλία ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις που είναι, οφείλει να εκσυχρονίζει και να ανανεώνει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό. Στα πλαίσια ανασ...








Η Γαλλία ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις που είναι, οφείλει να εκσυχρονίζει και να ανανεώνει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό. Στα πλαίσια ανασκόπησης των αναγκών της αποφάσισε την κατασκευή νέου αεροπλανοφόρου.


Ο Pierre-Eric Pommellet δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τρίτη ότι η κοινή επιχείρηση (JV) πραγματοποιήθηκε στα δύο τρίτα από την Naval Group και το ένα τρίτο από την Chantiers de l'Atlantique. «Ο διευθυντής του προγράμματος θα είναι κάποιος από την Naval Group και ο τεχνικός διευθυντής κάποιος από τον συνεργάτη μας», δήλωσε ο CEO της Naval Group.

Ο Pommellet είπε ότι η ιδέα ήταν να μεγιστοποιήσουμε στο έπακρον την συνεργασία και να αξιοποιήσουμε τα δυνατά σημεία κάθε εταιρείας. Η Naval Group έχει την ευθύνη για τη συνολική αρχιτεκτονική του πλοίου και των εγκάρσιων συστημάτων. Θα ενσωματώσει το σύστημα μάχης, τα συστήματα πλοήγησης και αεροπορίας, τους καταπέλτες και τον εξοπλισμό σύλληψης. θα παρέχει τα υποσυστήματα του πυρηνικού λέβητα και θα ενσωματώνει τους λέβητες στο πλοίο.

Η Chantiers de l'Atlantique, από την πλευρά της, θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή της ίδιας της πλατφόρμας, ιδίως για τη δομή, την ηλεκτρική πρόωση, τα σαλόνια, το σύστημα διεύθυνσης και τις συνολικές δραστηριότητες όπως η υδροδυναμική. Επίσης αποφασίστηκε ότι η TechnicAtome, θα είναι η υπεύθυνη για τον πυρηνικό κινητήρα.

Ο Pommellet πρόσθεσε ότι η κοινοπραξία "θα λήξει όταν παραδοθεί ο αερομεταφορέας." Θα εδρεύει αρχικά στο Lorient της Βρετάνης, στο ναυπηγείο του Ναυτικού Ομίλου κατά τη φάση σχεδιασμού και στη συνέχεια θα μετακινηθεί στο Saint-Nazaire όπου βρίσκεται το ναυπηγείο της Chantiers de l'Atlantique όπου και θα κατασκευαστεί το πλοίο.

Η κοινοπραξία υπογράφηκε στην Lorient στις 29 Μαρτίου από τους Pommellet και Laurent Castaing, γενικό διευθυντή των Chantiers de l'Atlantique παρουσία του Υπουργού των Ενόπλων Δυνάμεων Florence Parly. Ήρθε όχι μόνο για να ανακοινώσει την κοινοποίηση της προκαταρκτικής σύμβασης μελέτης του αερομεταφορέα και να εγκαινιάσει το γραφείο σχεδιασμού του, αλλά και να ενημερώσει τη Naval Group για παραγγελία δύο φρεγατών τύπου FDI.

Οι δύο φρεγάτες μήκους 4.200 τόνων (4.630 τόνων), 121 μέτρων (397 πόδια), η δεύτερη και η τρίτη σε σειρά πέντε, θα παραδοθούν και οι δύο το 2025. Πρόκειται για επιτάχυνση του προγράμματος, καθώς το αρχικό σχέδιο ήταν να παραδίδει ένα πλοίο κάθε 18 μήνες με το πρώτο FDI που έχει προγραμματιστεί για παράδοση το 2024. 

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.