Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Al Ahrar: Η Ελλάδα ζητά επανάληψη των συνομιλιών για τα θαλάσσια σύνορα, ο Αλ Μένφι αρνείται προς το παρόν

Ο αρχηγός του Συμβουλίου της Προεδρίας της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Μένφι, έφτασε την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα, σε επίσημη ...







Ο αρχηγός του Συμβουλίου της Προεδρίας της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Μένφι, έφτασε την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα, σε επίσημη επίσκεψη κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από την Ελλάδα.

Ο Αλ Μένφι συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου συζήτησαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τα μέσα ενίσχυσης τους. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Συνομιλίες και Επιβεβαίωση Συνεργασίας

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας Μοχάμεντ αλ Μένφι να επαναλάβει τις συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, κατά τη συνάντησή τους σήμερα, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου στην ελληνική πρωτεύουσα, Αθήνα.

Από την πλευρά του, το Προεδρικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης δήλωσε ότι αλ Μένφι επιβεβαίωσε ότι το Συμβούλιο της Προεδρίας δεν μπορεί επί του παρόντος να συνάψει συμφωνίες σύμφωνα με τη Συμφωνία της Γενεύης, υποδεικνύοντας τη σημασία της ενεργοποίησης του έργου των μεικτών επιτροπών για την προετοιμασία τυχόν μελλοντικών συμφωνιών τις οποίες η επόμενη αρχή θα ολοκληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων.

Το Προεδρικό Γραφείο για τα ΜΜΕ πρόσθεσε ότι τα δύο μέρη συμφώνησαν να επεκτείνουν τις οικονομικές σχέσεις και να συνεργαστούν στους τομείς του πολιτισμού και της ασφάλειας.

Ο Αλ Μένφι ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα είναι έκκληση προς τις ελληνικές εταιρείες να επιστρέψουν στη Λιβύη για να εργαστούν με την επιστροφή της σταθερότητας στη χώρα, που αντανακλά την επιθυμία για συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται δίπλα στο Λιβυκό λαό στη δύσκολη αποστολή για την οικοδόμηση της χώρας ώστε να φτάσει στις εκλογές στο τέλος του έτους, προσθέτοντας ότι η κύρια προϋπόθεση για αυτό είναι η έξοδος των μισθοφόρων, όπως το έθεσε.

Ελληνική διπλωματική δραστηριότητα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πραγματοποιήσει προηγούμενη επίσκεψη στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, στις 6 του μήνα, στην οποία συζήτησε με τον Αλ Μένφι διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς. Η συνάντηση έθιξε επίσης τον σχηματισμό κοινών επιτροπών.

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την Βεγγάζη, την περασμένη Δευτέρα, επικεφαλής διπλωματικής αντιπροσωπείας, η οποία περιλαμβάνει τον Έλληνα πρέσβη στη Λιβύη και τον Έλληνα πρόξενο.

Ο υπουργός Εξωτερικών άνοιξε το ελληνικό προξενείο στην πόλη, και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του κάλεσε τις ξένες δυνάμεις να εγκαταλείψουν τα εδάφη της Λιβύης το συντομότερο δυνατό, και τόνισε την ανάγκη να δοθεί η ευκαιρία στον λαό της Λιβύης να αποφασίσει τη δική του μοίρα.

Libya al ahrar
--
The Hellenic Information Team

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.