Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντυπωσιακές εικόνες με μαχητικά αεροσκάφη που πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη! Ολοκληρώνεται σήμερα ο «Ηνίοχος 2021»

Πάνω από την Ακρόπολη πέταξαν σήμερα (22/04) μαχητικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 2021». Η διέλευσή τους έγινε γύρω στις...







Πάνω από την Ακρόπολη πέταξαν σήμερα (22/04) μαχητικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 2021». Η διέλευσή τους έγινε γύρω στις 14:00.

Η πολυεθνική άσκηση μεσαίας κλίμακας ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ πραγματοποιήθηκε σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

H Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει (F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5, F-4), καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με φρεγάτες, ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων.

Ο Στρατός Ξηράς συμμετείχε με τμήματα Κ/Β Hawk, μηχανοκίνητα τμήματα Πεζικού και Τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D.

Στην άσκηση έλαβαν επίσης μέρος η Γαλλία με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9, KC-135, το Ισραήλ με F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers – GCI, η Ισπανία με F/A – 18 Hornet, αλλά και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW 139.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:









---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.