Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Σωτήρια επέμβαση αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ για 13χρονο τραυματία τροχαίου

Καθοριστική αποδείχθηκε η παρέμβαση αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ για 13χρονο που τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη Δύο αστυνομικοί της...




Καθοριστική αποδείχθηκε η παρέμβαση αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ για 13χρονο που τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο τροχαίου που σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο χτύπησε ποδήλατο με αποτέλεσμα ο 13χρονος ποδηλάτης να βρεθεί στο έδαφος.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκε στο σημείο έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, μέχρι τη στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να το παραλάβει.

Αρχικά κράτησε ακινητοποιημένο το κεφάλι του παιδιού μέχρι να του περαστεί ειδικό κολάρο και στη συνέχεια έπραξε ακριβώς το ίδιο μέχρι οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ να φέρουν και το φορείο ώστε να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Τη Μεγάλη Δευτέρα (26.04) αστυνομικοί είχαν βοηθήσει ένα τετράχρονο αγόρι στο Παλαιό Φάληρο που δεν είχε σφυγμό με τη μητέρα του τρομοκρατημένη να καλεί για ασθενοφόρο.

Οι ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν στην περιοχή έφτασαν στην πολυκατοικία και ανέβηκαν στον τρίτο όροφο, όπου βρήκαν τη μητέρα σε κατάσταση πανικού και το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο ένας εκ των αστυνομικών έχοντας εκπαιδευτεί για την παροχή πρώτων βοηθειών, άρχισε αμέσως να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί έτσι ώστε να το επαναφέρει. Οι αστυνομικοί βλέποντας το παιδί να ανταποκρίνεται στις προσπάθειες που έγιναν για να επανέλθει, δεν περίμεναν το ασθενοφόρο και κάλεσαν περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Η ομάδα ΔΙΑΣ άνοιξε τον δρόμο για το περιπολικό, στο οποίο μπήκε μαζί και ο αστυνομικός που έκανε στο παιδί μαλάξεις για να επανέλθει και τάχιστα το οδήγησαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το παιδί μπήκε αμέσως σε ΜΕΘ, διέφυγε τον κίνδυνο και πλέον νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, χωρίς να είναι διασωληνωμένο.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.