Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Για να φύγει στο εξωτερικό με τα 10.000 ευρώ οργάνωσε η 15χρονη τη δολοφονία της μητέρας της

Η 15χρονη ονειρευόταν μία νέα ζωή στο εξωτερικό με τον 17χρονο αγόρι της - Οκτώ χρόνια κράτηση σε κατάστημα ανηλίκων επέβαλε και στους τρ...



Η 15χρονη ονειρευόταν μία νέα ζωή στο εξωτερικό με τον 17χρονο αγόρι της - Οκτώ χρόνια κράτηση σε κατάστημα ανηλίκων επέβαλε και στους τρεις δράστες το δικαστήριο - Το χρονικό της δολοφονίας

Για 10.000 ευρώ και το όνειρο μιας νέας ζωής μακριά από την Ελλάδα η 15χρονη κοπέλα, μαζί με δυο 17χρονους έφτασαν στο έγκλημα, με θύμα την 50χρονη μητέρα της ανήλικης. Το δικαστήριο επέβαλε και στους τρεις ποινή 8 ετών σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, χωρίς ελαφρυντικά.


«Η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη από την κακομεταχείριση», είχε πει η 15χρονη κοπέλα στους αστυνομικούς, τον περασμένο Νοέμβριο, όταν συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας της. Οι άσχημες σχέσεις μεταξύ μάνας και κόρης είχαν ξεκινήσει από το 2019, όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας και σύζυγος της οικογένειας. Η 50χρονη προσπαθώντας να τα φέρει εις πέρας δούλευε σκληρά και δεν είχε όλη της την προσοχή στραμμένη στην κόρη της η οποία προσπαθούσε να βρει διέξοδο στις φιλίες της. Η σχέση της με τον κατά δυο χρόνια μεγαλύτερό της από τη Ρουμανία ήταν κάτι που η μητέρα της δεν ενέκρινε. Οι καβγάδες ήταν συχνοί μεταξύ των δυο γυναικών, ειδικά όταν η 15χρονη έφερνε στο σπίτι τον 17χρονο. Οι δυο ανήλικοι σκέφτηκαν πως η μοναδική λύση για να ζήσουν όπως εκείνοι επιθυμούσαν ήταν να φύγει από τη μέση η 50χρονη. Το γεγονός ότι λίγο καιρό πριν από τη δολοφονία της, η μητέρα είχε εξασφαλίσει και ένα σημαντικό ποσό, περίπου 10.000 ευρώ, από την πώληση του αυτοκινήτου του συζύγου της, ήταν ακόμη ένα κίνητρο των δυο ανήλικων για να βγάλουν από τη μέση την μητέρα της 15χρονης.


Ο 17χρονος Ρουμάνος και ο Έλληνας φίλος του


Η 15χρονη όπως είχε πει στους αστυνομικούς δεν μπορούσε να σκοτώσει τη μητέρα της και το ανέλαβε ο 17χρονος Ρουμάνος, ο οποίος όμως ζήτησε τη βοήθεια ενός φίλου του. Το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου 2020, η 50χρονη δολοφονήθηκε με πάνω από 50 μαχαιριές όπως αργότερα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής. Σήμερα, ύστερα από αρκετές ώρες, έπεσε η αυλαία της δίκης η οποία είχε ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή κεκλεισμένων των θυρών.


Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα την ενοχή τους και τους επέβαλε όκτω χρόνια σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, ενώ θα παρακολουθούνται και από ψυχολόγο. Η 15χρονη κοπέλα ισχυρίστηκε ότι οι σχέσεις της με τη μητέρα της δεν ήταν καθόλου καλές, ενώ από την πλευρά του ο 17χρονος Ρουμάνος, φίλος της 15χρονης, ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα το διέπραξε ο τρίτος κατηγορούμενος. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε κατά την διαδικασία, το ζευγάρι είχε κανονίσει να σκοτώσει την 50χρονη μητέρα της κοπέλας, αλλά επειδή δεν μπορούσαν, ο Ρουμάνος φώναξε τον Έλληνα φίλο του.


Η απόφαση του δικαστηρίου


«Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και τους τρεις ανήλικους κατηγορουμένους με ποινή 8 χρόνια σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων και παρακολούθηση από ψυχολόγους. Σε όλη τη διαδικασία των δυο δικασίμων ο πελάτης μου, ο Ρουμάνος υποστήριξε ότι ποτέ δεν κράτησε το μαχαίρι, με το οποίο δολοφονήθηκε η 50χρονη μητέρα. Θα περιμένουμε το Εφετείο και ως γνωστόν οι ποινές λόγω της ανηλικότητας είναι χαμηλές» είπε στο protothema.gr, ο δικηγόρος του Ρουμάνου κ. Απόστολος Λύτρας.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το έγκλημα έγινε για 10.000 ευρώ από την πώληση του αυτοκινήτου, που ανήκε στον πατέρα και σύζυγο της οικογένειας, ο οποίος όμως είχε φύγει από τη ζωή το 2019. Οι ανήλικοι ήθελαν να αποσπάσουν αυτά τα χρήματα με σκοπό να διαφύγουν στο εξωτερικό, πιθανότητα στη Ρουμανία, από όπου κατάγεται ο 17χρονος. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, η ανήλικη κοπέλα φέρεται να είπε στις αρχές για τη στιγμή της δολοφονίας: «Όταν ήρθαν στο σπίτι, μπήκαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μητέρας μου. Επειδή ήξερα τι θα συμβεί έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερα άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και για λίγο ακούγονταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακούγονταν κάτι. Ήρθαν στο δωμάτιό μου και μου είπαν ότι όλα τελείωσαν. Κατάλαβα ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Δεν είδα τι έγινε στο δωμάτιο ούτε ήθελα να πάω να δω το πτώμα».


Από την πλευρά του, ο 17χρονος Ρουμάνος φέρεται να έχει πει ότι η 50χρονη ξύπνησε όταν μπήκαν στο δωμάτιο και ο συνομήλικος φίλος του πήγε να φύγει, αλλά εκείνος δεν τον άφησε: «Ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια. Τότε ο φίλος μου φοβήθηκε και πήγε να φύγει. Τον σταμάτησα. Μαζί του πήγαμε στο κρεβάτι και πίεζα να μην κουνιέται με ένα μαξιλάρι». Όσον αφορά το λόγο που το έκαναν αυτό, ο 17χρονος ισχυρίστηκε ότι η 15χρονη δεν περνούσε καλά με τη μητέρα της και σκέφτηκαν ότι έπρεπε να φύγει από τη μέση. «Αυτό που σκεφτόμασταν ήταν να τη σκοτώσουμε και μετά να εξαφανίσουμε το πτώμα της και να πούμε στον κόσμο ότι έφυγε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.