Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεκίνησαν οι εκπαιδεύσεις των Ελληνων πιλότων για τα Rafale - Πότε θα μπουν στα πιλοτήρια

   Οι Έλληνες ιπτάμενοι παρακολουθούν εντατικά θεωρητικά μαθήματα Την ώρα που έχει ήδη επιλεχθεί, όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, ...


  


Οι Έλληνες ιπτάμενοι παρακολουθούν εντατικά θεωρητικά μαθήματα

Την ώρα που έχει ήδη επιλεχθεί, όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, το πρώτο Rafale που θα ντυθεί με τα χρώματα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίες, με ταχείς ρυθμούς φαίνεται πως κινείται και η εκπαίδευση των ελλήνων πιλότων, οι οποίοι θα είναι οι χειριστές των νέων αποκτημάτων ης χώρας, που θα δώσουν τεράστια υπεροχή στις ΕΔ μας.

Με τα «μούτρα» στο διάβασμα έχουν πέσει σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr και του Κώστα Σαρικά, οι πρώτοι τέσσερις Έλληνες ιπτάμενοι οι οποίοι εδώ και ένα μήνα φιλοξενούνται στη «φωλιά» των Rafale στην αεροπορική βάση της Armee DeL’Air στο Mont De Marsan.

Όπως φαίνεται τίποτα δεν παρεκκλίνει από το χρονοδιάγραμμα και τις πρώτες εβδομάδες οι Έλληνες ιπτάμενοι παρακολουθούν εντατικά θεωρητικά μαθήματα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των Rafale.Και «χτίζουν» γερά τα θεμέλια της εκπαίδευσης πάνω στα οποία θα αναπτύξουν τους επόμενους μήνες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αποτελέσουν τους πρώτους Έλληνες ιπτάμενους οι οποίοι θα πετάξουν πάνω από το Αιγαίο τα Γαλλικά μαχητικά.

Έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» όλα τα τεχνικά εγχειρίδια που αφορούν το υπερσύγχρονο Γαλλικό μαχητικό ενώ εκπαιδευτές και τεχνικοί της κατασκευάστριας εταιρίας Dassault αλλά και της Armee De L’Air έχουν αναλάβει να τους λύσουν κάθε απορία που αφορά τις «ριπές».

Θα ακολουθήσουν γραπτές εξετάσεις προκειμένου οι Έλληνες ιπτάμενοι να πάρουν τη σχετική πιστοποίηση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο εκπαίδευσης. Αυτό θα πραγματοποιηθεί κυρίως στον εξομοιωτή αλλά και σε μαχητικά Rafale στο έδαφος. Τα ‘’γεράκια’’ της HAF θα εξοικειωθούν σταδιακά στα όργανα και στις του Γαλλικού μαχητικού και θα αρχίσουν να πετούν εικονικά Rafale.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.