Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αίγυπτος θα αγοράσει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη Rafale και μαζί με Ελλάδα-ΗΑΕ-Γαλλία ''σβήνουν'' τoυς Τούρκους

   Η Αίγυπτος επιχειρεί να καταστεί μεγάλη αεροπορική δύναμη στην περιοχή με τη συνδρομή πρωτίστως της Γαλλίας και των ΗΑΕ, με την απόκτησ...


  



Η Αίγυπτος επιχειρεί να καταστεί μεγάλη αεροπορική δύναμη στην περιοχή με τη συνδρομή πρωτίστως της Γαλλίας και των ΗΑΕ, με την απόκτηση μαχητικών Rafale "φορτωμένων" με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

O Πρόεδρος της Αιγύπτου Sisi, κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2020, συναντήθηκε με έναν αριθμό επικεφαλής στελεχών γαλλικών αμυντικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Dassault Aviation, Eric Traper.

Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος El-Sisi και ο Traper συζήτησαν μια πιθανή συμφωνία για την αγορά 12 ακόμη μαχητικών αεροσκαφών Rafale για την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία.

Η Αίγυπτος σχεδιάζει επί του παρόντος να διπλασιάσει τον αριθμό των Rafale στην αεροπορική της δύναμη και διαπραγματεύεται με τη Γαλλία σχετικά με τον αριθμό των πυραύλων που θα αγοράσει.

Η Αίγυπτος ήθελε απεγνωσμένα να ενσωματώσει τους πυραύλους των Εμιράτων, αλλά η Γαλλία προσέφερε στην Αίγυπτο έναν τύπο πυραύλων μικρής διαμέτρου με εμβέλεια 120 χλμ. Το Rafale μπορούσε να μεταφέρει 18 από αυτούς ανά είδος.

Τα ΗΑΕ συνήψαν συνεργασία με την MBDA για την παραγωγή αυτών των πυρομαχικών. Ίσως οι Αιγύπτιοι να τα αγοράσουν μέσω των ΗΑΕ ή να αποκτήσουν άδεια για την κατασκευή τους σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα αγοράσουν δύο υποβρύχια 2000 Scorpion και 2 Gwinds καθώς και ελικόπτερα.

Η Αίγυπτος διαπραγματεύεται επίσης το Mirage 2000 των ΗΑΕ ως υποκατάστατο του παλαιού, Mirage 5 .Μιλάμε για μια συμφωνία που δεν θα είναι μικρότερη από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η Αίγυπτος θέλει ένα αποκτήσει μεγάλο απόθεμα σε πυραύλους Scalp και Meteor.

Εκτίμηση

Η Αίγυπτος επιχειρεί να καταστεί μεγάλη αεροπορική δύναμη στην περιοχή με τη συνδρομή πρωτίστως της Γαλλίας και των ΗΑΕ, με την απόκτηση μαχητικών Rafale "φορτωμένων" με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Η συμμαχία Γαλλίας-Αιγύπτου-ΗΑ.Ε-Ελλάδας είναι καθοριστική για τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, περιθωριοποιώντας την Τουρκία, αφού η στρατιωτική ισχύς τους είναι τεράστια.

Τέλος οι προσπάθειες της Τουρκίας για αναθέρμανση των σχέσεων της με την Αίγυπτο αναμένω να συνεχιστούν, λόγω του κομβικού ρόλου που έχει το μνημόνιο Ελλάδας-Αιγύπτου για τις ΑΟΖ μας, στην επί του πρακτέου ακύρωση του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.