Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θέμα ωρών η ανακοίνωση παράτασης του lockdown – Εξαδάκτυλος: Πρόωρο να μιλάμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων

   Το lockdown τυπικά λήγει την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο, με τα κρούσματα να “χτυπούν” τετραψήφια κάθε μέρα -ακόμα και τα Σαββατοκύριακα πια...


  



Το lockdown τυπικά λήγει την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο, με τα κρούσματα να “χτυπούν” τετραψήφια κάθε μέρα -ακόμα και τα Σαββατοκύριακα πια- μοιάζει μάλλον αδύνατον για τους ειδικούς, ότι θα προχωρήσει ένα “ανοιγμα” του lockdown.

Σύμφωνα μάλιστα με το MEGA, είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί και από επίσημα χείλη, η παράταση του lockdown.

Όπως τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, με 2.000 κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση, ενώ ο καθηγητής Τζανάκης εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα τα κρούσματα θα εκτοξευτούν στις 3 χιλιάδες.

Εξαδάκτυλος: Δύσκολο να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις

“Είναι δύσκολο να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις διότι έχουμε αυτή τη στιγμή τις μεταλλάξεις των ιών. Τα συμπεράσματα που αντλούμε από τα προηγούμενα κύματα αφορούν έναν ιό διαφορετικό. Κυρίως ως προς την ταχύτητά του. Για αυτό και μας δυσκολεύει πολύ να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις”.

Αυτά είπε μιλώντας στο MEGA, ο Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δυσκολέψουν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες, στο σύστημα υγείας.

“Θα δούμε σίγουρα επιβάρυνση στο εθνικό σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες. Οι αριθμοί των ανθρώπων που θα νοσηλευτούν τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν, όπως περιμένουμε να αυξηθούν και οι άνθρωποι που θα χρειαστούν νοσηλεία στην ΜΕΘ. Θα αντέξει το σύστημα υγείας, τώρα έχουμε περισσότερη εμπειρία. Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα έχουν απόδοση. Πάντως η επόμενη εβδομάδα, δε θεωρείται εβδομάδα που θα δούμε τα πράγματα να καλυτερεύουν” είπε με νόημα.

Με άλλα λόγια, όσοι περίμεναν “άνοιγμα” την Καθαρά Δευτέρα, μάλλον θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Κι όταν το επιτρέψουν οι αριθμοί, πρώτο θα ανοίξει το λιανεμπόριο και μετά τα σχολεία σύμφωνα με τις προβλέψεις του κυρίου Εξαδάκτυλου.

“Αν ο αριθμός των ανθρώπων που ανιχνεύονται θετικοί αρχίσει να κάμπτεται, τότε μπορούμε να δούμε αυτή την προοπτική. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι το λιανεμπόριο είναι πιο ασφαλές. Αυτή θα είναι η σωστότερη προτεραιότητα. (Και τα σχολεία) το συντομότερο δυνατόν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.