Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανία: Δυσφορία για κλειστές εκκλησίες και σκληρό lockdown το Πάσχα – «Καρφιά» για Μέρκελ

  Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στη Γερμανία εν όψει των περιοριστικών μέτρων στη διάρκεια του Πάσχα. Ορισμένα κρατίδια προχωρούν σε διευκριν...


 


Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στη Γερμανία εν όψει των περιοριστικών μέτρων στη διάρκεια του Πάσχα. Ορισμένα κρατίδια προχωρούν σε διευκρινίσεις των μέτρων που λήφθηκαν και άλλα εκφράζουν διαφωνίες.

Μετά από την σύγχυση στη Γερμανία με το θέμα της παρουσίας ή μη των πιστών στις λειτουργίες του Πάσχα, αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια κατέστησαν σαφές ότι δεν επιθυμούν να ασκήσουν πίεση στις εκκλησίες γι’ αυτό το ζήτημα.

Σε κρατίδια του βορρά, εκφράζεται απογοήτευση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τις διακοπές του Πάσχα.


Στη Βαυαρία, ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει η δυνατότητα της φυσικής παρουσίας στις λειτουργίες της Κυριακής και των εορτών, αλλά λόγω της τρέχουσας κατάστασης, η παράκληση όμως για διαδικτυακή παρακολούθησή τους παραμένει.

Οι κυβερνήσεις των κρατιδίων Σαξονίας – Άνχαλτ και Θουριγγίας έκαναν παρόμοια ανακοίνωση. Η Σαξονία – Άνχαλτ θέλει επιπλέον να διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά και σε περιοχές με υψηλό ποσοστό μόλυνσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Koelner Stadt – Anzeiger, η κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας σχεδιάζει χαλάρωση των μέτρων σε μεμονωμένους δήμους. Τέτοια σχέδια είναι πάντως δυνατά εάν συνοδεύονται με αυστηρά προστατευτικά μέτρα και διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις ομοσπονδίας – κρατιδίων.


Γερμανία: «Πυρά» σε Μέρκελ

Η Μανουέλα Σβέσιγκ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Μεκλεμβούργο – Προπομερανία, εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση σχετικά με τα ταξίδια του Πάσχα. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξηγήσει πειστικά γιατί επέτρεψε τα ταξίδια στη Μαγιόρκα, αλλά έχει επιφυλάξεις εάν ο τοπικός πληθυσμός ταξιδέψει μισή ώρα για να πάει στο εξοχικό του. Δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη», είπε η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.


Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Στέφαν Βάιλ, ανακοίνωσε ότι, παρά την απόφαση, δεν θα απαγορεύσει τον ημερήσιο τουρισμό κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών και δεν θα επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Ντάνιελ Γκιούντερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Σλέσβιχ – Χολστάιν θέλει να δημιουργήσει μια πρότυπη περιοχή με χαλαρά περιοριστικά μέτρα μετά το Πάσχα και να είναι επίσης δυνατό το άνοιγμα υπαίθριων εστιατορίων σε περιοχές όπου η συχνότητα των κρουσμάτων ανά επτά ημέρες είναι μικρότερη από 100 για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Όλα αυτά όμως θα επιθυμούσα περισσότερο να είναι αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων με την ομοσπονδία», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.


Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέχρι τις 18 Απριλίου. Αυστηρότερο lockdown για συνολικά πέντε ημέρες θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του Πάσχα.


πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.