Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είναι τελειωμένα πρεζάκια... Τουρκία: Θα φτιάξουμε δικά μας F-35 – Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικάνους

Θα φτιάξουμε δικά μας F-35 υποστηρίζει η Άγκυρα, με φόντο την αποβολη της χώρας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς των αμερικανικών μα...






Θα φτιάξουμε δικά μας F-35 υποστηρίζει η Άγκυρα, με φόντο την αποβολη της χώρας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς.

Η Τουρκία ήλπιζε ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπαίντεν, θα άλλαζε τις κυρώσεις που επέβαλε στην Άγκυρα η κυβέρνηση Τραμπ, όμως οι δηλώσεις του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ελπίδες αλλάγης στην αμερικανική πολιτικη.

Μάλιστα οι ΗΠΑ τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο όσο η Τουρκία επιμένει να κατέχει στο έδαφός της τους ρωσικούς S-400.

H αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι βλέπουν του γερασμένο στόλο των τουρκικών F-16 να μην διαθέτει «επόμενη μέρα».

Έτσι, οι Τούρκοι αποφάσισαν αφού δεν θα πάρουν F-35 να φτιάξουν δικά τους.

Το τουρκικό πρότζεκτ «εθνικό αεροπλάνο νέας γενιάς» έχει την ονομασία TAI TF-X, με τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι θα κάνει την πρώτη του πτήση το καλοκαίρι του 2023.

Το πρωτότυπο του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς έχει πάρει στοιχεία από το F-22 Raptor της Lockheed Martin.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως το TF-X θα είναι η καλύτερη απάντηση στους Αμερικάνους, μετά την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35.

Πάντως όπως υποστηρίζουν αναλυτές, θα περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια για να καταφέρει η Τουρκία να ολοκληρώσει το project και άλλα τόσα για να παράξει ικανούς αριθμούς TF-X, χωρίς να μπορεί να πει κανείς αν θα είναι αξιόμαχο.

To τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς, σχεδιάζεται να έχει άνοιγμα φτερών 14 μέτρων και μήκος 21 μέτρων, θα φτάσει σε ταχύτητα 2.200 χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία βρίσκεται σε επαφές με τη Ρωσία και την Κίνα για την απόκτηση ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς, που θα της δώσει τον απαραίτητο χρόνο να αναπτύξει το δικό της μαχητικό.

Η Άγκυρα έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F16 και F4 της ώστε να τα προμηθεύσει με τουρκικούς πυραύλους και νέας τεχνολογίας ραντάρ.sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.