Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Η ψυχρολουσία των F-35 την ωθεί -όλο και πιο βαθιά- στην αγκαλιά της Ρωσίας για Su-35 ή Su-57, λέει το Sputnik

   ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SPUTNIK TO ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ, Ο «ΣΤΟΧΟΣ» ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ (POLY ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ F-35) ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΑ...




  



ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SPUTNIK TO ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ, Ο «ΣΤΟΧΟΣ» ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ (POLY ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ F-35) ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΑΝΕ ΟΛΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΞΩΓΙΗΝΟΙ...


Οι Τούρκοι αξιωματούχοι άρχισαν να υπαινίσσονται το ενδιαφέρον για ρωσικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του γενιάς 4+ μαχητικού Sukhoi Su-35 και του 5ης γενιάς μαχητικού Sukhoi Su-57, μετά τον εκτοπισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα F-35 της Lockheed Martin, εξαιτίας της αγοράς των S-400.

Η Τουρκία δεν αποκλείει την πιθανότητα αγοράς μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57 της Ρωσίας, παρόλο που δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία του δικού της, εγχώριου μαχητικού πέμπτης γενιάς, ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Μουσταφά Βαράνκ.

«Εάν η Ρωσία διαθέτει ένα αεροσκάφος που ικανοποιεί τις τρέχουσες ανάγκες μας, εάν δεν υπάρχουν δυσκολίες με την εισαγωγή του στο σύστημά μας, τότε μπορούμε να το αγοράσουμε σίγουρα από τη Ρωσία ή κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Η προσέγγισή μας σε αυτό το ζήτημα δεν είναι κατηγορηματική και ανταγωνιστική», είπε ο Βαράνκ, μιλώντας στο τουρκικό Sputnik, σήμερα Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021.

Το θέμα της πώλησης Ρωσικών μαχητικών στην Τουρκία τίθεται τακτικά στις συναντήσεις των ηγετών των δύο χωρών, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Φυσικά, δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη των ικανοτήτων της Τουρκίας που σχετίζονται με μαχητικά πέμπτης γενιάς. Αλλά αν η Ρωσία διαθέτει ένα αεροσκάφος που ικανοποιεί τις ανάγκες και τους στόχους μας, η Τουρκία θα το αγοράσει», δήλωσε ο Βαράνκ.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με μια δεύτερη παρτίδα S-400 για την Τουρκία συνεχίζονται και ότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται για την τεχνολογική συνεργασία και τη δυνατότητα μερικής τοπικής παραγωγής.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Ουάσινγκτον να απομακρύνει την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, ο υπουργός υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή ώθησε την Άγκυρα να κινητοποιήσει την εγχώρια στρατιωτική της βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των αερομεταφορών, για να προωθήσει έργα όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον, η Turkish Aerospace Industries συνεργάζεται με τη Βρετανική BAE Systems για την ανάπτυξη του «εθνικού μαχητικού αεροσκάφους» επόμενης γενιάς, γνωστού και ως TF-X (Turkish Fighter – Experimental).

Πηγή: sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.