Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η τουρκία κυνηγάει το χτυπημένο από τους Ισαμιστές Charlie Hebdo: 4 στο εδώλιο για προσβολή του Ερντογάν

Κατηγορητήριο εναντίον 4 ατόμων ετοίμασε ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας σχετικά με τα σκίτσα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύτηκαν ...






Κατηγορητήριο εναντίον 4 ατόμων ετοίμασε ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας σχετικά με τα σκίτσα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύτηκαν πέρσι στο Charlie Hebdo.

Στο κατηγορητήριο, αναφέρεται ότι στο τεύχος του περιοδικού Charlie Hebdo που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία στις 28 Οκτωβρίου 2020, διαπιστώθηκε ότι «το έγκλημα προσβολής του προέδρου» διαπράχθηκε μέσω μιας γελοιογραφίας με φωτογραφία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο κατηγορητήριο, υπενθυμίστηκε ότι, σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα, εάν το «έγκλημα» διαπράττεται από Τούρκους πολίτες ή αλλοδαπούς σε ξένη χώρα, πρέπει να εφαρμοστεί η τουρκική νομοθεσία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κατηγορητήριο στρέφεται κατά τριών αρχισυντακτών κι ενός σχεδιαστή του σατιρικού γαλλικού περιοδικού, που θεωρούνται «υπεύθυνοι για το έγκλημα που διαπράχθηκε διαδοχικά».

Στο κατηγορητήριο, τονίστηκε ότι η καρικατούρα που στόχευε τον Πρόεδρο Ερντογάν, επιδίωκε να τον βλάψει συναισθηματικά, με τρόπο χυδαίο, άσεμνο, επιθετικό και ταπεινωτικό.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον τουρκικό νόμο, οι ύποπτοι ενδέχεται να καταδικαστούν σε φυλάκιση 1 έως 4 ετών για «προσβολή του Προέδρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.