Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος Ναύαρχος Γκιουρντενίζ : «Οι ΗΠΑ παίρνουν θέση υπέρ της Ελλάδας και κατά της Τουρκίας»...

    Συνέντευξη του “πατέρα” της Γαλάζιας Πατρίδας απόστρατου αντιναύαρχου Γκιουρντενίζ στην εφ. Τζουμχουριέτ ….. Ο Γκουρντενίζ ανέφερε τα ε...



   





Συνέντευξη του “πατέρα” της Γαλάζιας Πατρίδας απόστρατου αντιναύαρχου Γκιουρντενίζ στην εφ. Τζουμχουριέτ
…..

Ο Γκουρντενίζ ανέφερε τα εξής :

“Ελλάδα και ΗΠΑ ανανεώνουν για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 1990. Με το πρωτόκολλο που υπογράφτηκε στις 5 Οκτωβρίου 2019 από τον υπουργό Εξωτερικών της ΗΠΑ Πομπέο και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δένδια, η Ελλάδα έμμεσα καθίσταται ένα είδος αποικίας των ΗΠΑ. 

Παραχωρείται απεριόριστη χρησιμοποίηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της χώρας. Διευρύνεται η βάση στη Σούδα της Κρήτης, παραχωρούνται δίχως περιορισμούς οι βάσεις σε Στεφανοβίκειο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη ενώ προβλέπεται και η δημιουργία ναυτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη. Με την τελευταία επικαιροποίηση οι ΗΠΑ ζητάνε την παράταση της συμφωνίας όχι κάθε χρόνο αλλά κάθε πέντε χρόνια.
…….
Με χρήση του χαρτιού της Τουρκίας, οι ΗΠΑ εγκαθίσταται στρατιωτικά στην Ελλάδα, με τρόπο ανεπανάληπτο στην ιστορία.
……
Είναι εντυπωσιακό πως παρά την παραδοσιακή κοινωνική δομή και το αντιαμερικανικό πολιτικό κλίμα της ελληνικής κοινής γνώμης, οι ΗΠΑ βρήκαν την ευκαιρία για τόσο ευρεία στρατιωτική συσσώρευση και εγκατάσταση.

Ερ. : Οι ΗΠΑ με αυτά τα βήματα ταυτόχρονα δεν παίρνουν την πλευρά της Ελλάδας ενάντια στην Τουρκία;

-Ναι το κάνουν. Διασφαλίζουν μία εγκατάσταση η οποία σε μία πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη στο μέλλον θα αλλάξει τις ισορροπίες υπέρ της Ελλάδας. Ταυτόχρονα αυτή η στρατηγική εγκατάσταση και συσσώρευση είναι πολύ σημαντική για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση που θα γίνει διαμέσου των Βαλκανίων
……
Ερώτηση :Πώς αναπτύχθηκε η συμπάθειά υπέρ των ΗΠΑ στην ελληνική κοινή γνώμη;

-Προβλήθηκαν τα θέματα Αν. Μεσογείου και τα προερχόμενα από την Ελλάδα θέματα του Αιγαίου. Χρησιμοποιήθηκε και προκλήθηκε η εχθρότητα κατά της Τουρκίας. Με αυτό τον τρόπο ροκανίστηκε ο παραδοσιακός αντιαμερικανισμός. Στην ελληνική κοινή γνώμη αυξήθηκε η συμπάθεια προς τις ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο πέρασαν οι νόμοι που ζήτησαν οι ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα, στην πλέον αντιαμερικανική χώρα του ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός νεοσυντηρητικός Μάικλ Ρούμπιν σε άρθρο του στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή τις 24 Φεβρουαρίου 2020 (ΗΠΑ και Τουρκία σε πορεία διπλωματικής και οικονομικής σύγκρουσης) συγκρίνει την στρατιωτική συσσώρευση στην Κρήτη με την μεγαλύτερη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Ράμσταϊν της Γερμανίας και την ναυτική βάση της Οκινάουα στην Ιαπωνία.

Πηγή : https://www.cumhuriyet.com.tr - https://tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.