Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΘ: Ένταση για την κατάληψη, με χημικά, ΜΑΤ και πανηγυρισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

   Σκηνικό έντασης επικράτησε γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λόγω της κατάληψης η οποία έφερε και την ανάπτυξη αστυνομι...




  




Σκηνικό έντασης επικράτησε γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λόγω της κατάληψης η οποία έφερε και την ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Στον χώρο βρέθηκε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν προσαγωγές και τελικά η ΕΛΑΣ αποχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ, μια κλούβα της αστυνομίας και μια διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο της Πρυτανείας στο ΑΠΘ. Παράλληλα, η αστυνομία απέκλεισε και περιμετρικά τις εισόδους του Πανεπιστημίου.

Κάποια στιγμή η κατάσταση… εκτραχύνθηκε και το «μενού» είχε ένταση, ανθρωποκυνηγητό και χημικά όταν διμοιρία των ΜΑΤ επιχείρησε να ανακόψει πολυπληθή ομάδα ατόμων να εισέλθει στους χώρους του ΑΠΘ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ οι νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ.

Το grtimes.gr αναφέρει ότι η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας για τα όσα γίνονται εντός του ΑΠΘ και την κατάληψη που συνεχίζεται για 15η ημέρα, είπε ότι όσοι παρεμποδίζουν την λειτουργία του δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα. «Οι πολίτες πληρώνουν για σπουδές κι όχι επαναστατικές ασκήσεις», επισήμανε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στον χώρο του Πανεπιστημίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά.

Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από τους δρόμους περιμετρικά του ΑΠΘ αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πρώτες αποχώρησαν οι κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Εθνικής Αμύνης, ενώ λίγο αργότερα έφυγαν και οι διμοιρίες που είχαν εγκατασταθεί επί της οδού Εγνατίας, στο ύψος της Πρυτανείας και της αίθουσας τελετών.

Η πρυτανεία εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο κτήριο διοίκησης παραμένουν περίπου 80 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου βρίσκεται υπό κατάληψη για 15η ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.