Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανέτοιμοι οι Κούρδοι να κάνουν «κόλαση» την Τουρκία-Διαμαρτυρίες από Αλεβίτες προκαλούν «ασφυξία» στον Ερντογάν...

Χιλιάδες ένοπλοι Κούρδοι θα μετατραπούν στο "χέρι της δικαιοσύνης" κατά των αποτρόπαιων μεθόδων Ερντογάν-Μπαχτσελί στην Τουρκία. ...







Χιλιάδες ένοπλοι Κούρδοι θα μετατραπούν στο "χέρι της δικαιοσύνης" κατά των αποτρόπαιων μεθόδων Ερντογάν-Μπαχτσελί στην Τουρκία.

ΗΤουρκία του Ρ.Ν. Ερντογάν ευρίσκεται πλέον σε περίοδο σχεδιασμού πιθανής νέας γενοκτονίας στην χώρα κατά των Κούρδων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ακραίων Τούρκων εθνικιστών και Ισλαμιστών.

Αυτά τα σχέδια είναι σε γνώση όμως από τους Κούρδους, οι οποίοι προετοιμάζονται να δράσουν πρώτοι κατά του τουρκικού κράτους.

“Οι αντάρτες είναι καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ”, ήταν το μήνυμα του αρχηγείου των Σύριων Κούρδων για την εορτή του Newroz, τονίζοντας ότι όλοι οι σχηματισμοί των κουρδικών δυνάμεων είναι καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ σε όλους τους τομείς για να νικήσουν το τουρκικό συνασπισμό AKP/ MHP.

“Η αντίσταση στο Gare έχει βαθιές επιπτώσεις για την περαιτέρω διαδικασία. Η αντίσταση των κουρδικών δυνάμεων έως τώρα έχει δείξει το αληθινό πρόσωπο της τουρκικής αποικιοκρατίας. Όλοι μπόρεσαν να δουν ότι η δήθεν τουρκική υπεροπλία δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Παρά τη στρατιωτική του δύναμη, κατέστη σαφές ότι το τουρκικό καθεστώς δεν μπόρεσε να επιτύχει κανένα αποτέλεσμα απέναντι στην αποφασιστική στάση των αντιπάλων του.

Η διαδικασία στρατιωτικής αναδιάρθρωσης βρίσκεται στην ατζέντα μας εδώ και τρία χρόνια. Εάν εφαρμόσουμε πραγματικά αυτήν τη διαδικασία, εάν συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε με επαγγελματισμό το αντάρτικο μας με βάση διαφορετικές εξειδικευμένες περιοχές, τότε μπορούμε να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε επίθεση του τουρκικού κράτους.

Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ σε όλους τους τομείς του αγώνα, σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν, για να δώσουμε την απαραίτητη απάντηση στις αποικιοκρατικές απειλές του τουρκικού καθεστώτος", τόνισε μεταξύ άλλων το αρχηγείο των Κούρδων.

Την ίδια στιγμή οι Αλεβίτες και οι κουρδικές οργανώσεις στην Τουρκία δηλώνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τη δημοκρατία.

Οι ίδιες οργανώσεις που εκπροσωπούν χιλιάδες Τούρκους, καλούν την ΕΕ να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της Άγκυρας με αυστηρές κυρώσεις, τονίζοντας ότι τα πρόσφατα γεγονότα κατά του κουρδικού κόμματος είναι ένα πρώτο βήμα για την επιβολή κανονικής δικτατορίας στην χώρα, αλλά και προς την υποταγή ολόκληρης της τουρκικής κοινωνίας.

Ειδικά οι Αλεβίτες καλούν την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με την τουρκική κυβέρνηση και να ανταποκριθούν με «σκληρές κυρώσεις» στις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας.

“Σε μια μόνο εβδομάδα, η «δικτατορία του φασιστικού δίδυμου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AKP) και Ν.Μπαχτσέλι (MHP), που περιγράφεται ακόμη και από την ΕΕ ως αυταρχική, απαγόρευσε την ύπαρξη του HDP, απέσυρε την Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Προστασία των Γυναικών, ενώ φυλάκισε 687 Κούρδους. Αυτά τα γεγονότα μπορεί κάλλιστα να θεωρηθούν ως το πρώτο βήμα προς μια κανονική δικτατορία ", προειδοποιούν οι οργανώσεις, προτρέποντας τη γερμανική κυβέρνηση να αντιταχθεί στην "αντι-κουρδική πολιτική του αφανισμού". pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.