Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και από εκεί μπορεί να ξεκινησει η Παγκόσμια Κόλαση... Η Κίνα κλιμακώνει με την Ταϊβάν – Αναπτύχθηκαν αντιαεροπορικοί πύραυλοι

Δέκα κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και μαχητικά, εισήλθαν εκ νέου, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, στο νοτιοδυτικό άκρο...





Δέκα κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και μαχητικά, εισήλθαν εκ νέου, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, στο νοτιοδυτικό άκρο της ζώνης αεράμυνας της Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας νήσου.

Πρόκειται για συνέχεια της κλιμάκωσης στα Στενά της Ταϊβάν μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Δημοκρατίας της Κίνας, όπως είναι το επίσημο όνομα της Ταϊβάν.

Η τελευταία ανέπτυξε αντιαεροπορικούς πυραύλους για την «παρακολούθηση» της πορείας των κινεζικών αεροσκαφών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Προχώρησε επίσης σε προειδοποίηση προς τα κινεζικά αεροσκάφη μέσω ασυρμάτου.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν αναπόσπαστο τμήμα του εδάφους της, ωστόσο το ίδιο το νησί λογίζει τον εαυτό του ως ανεξάρτητη χώρα.

Οι ΗΠΑ εγγυώνται την εθνική ασφάλεια της Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, γεγονός που αποτελεί ακόμη ένα «αγκάθι» στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Η Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν) έχει δικαιοδοσία για την Ταϊβάν, τα νησιά Κεμόι (Τσιν μεν), Μάτσου και Πεσκαδόρες, όπως επίσης και για άλλα μικρά νησιά.

Ως το 1991 η Δημοκρατία της Κίνας διεκδικούσε την κυριαρχία όλης της Κίνας και του Θιβέτ.

Το 1991 ο Πρόεδρος Λι Τεν Χουί ανεπίσημα εγκατέλειψε αυτή τη διεκδίκηση.

Ωστόσο, η Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Κίνας δεν ενέκρινε ποτέ τον καθορισμό των συνόρων της και τη διάνοιξη δρόμου για την επίσημη διακήρυξη ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Κίνας ή την ενδεχόμενη μετατροπή της σε Δημοκρατία της Ταϊβάν.

Τα σύνορα με την Κίνα και το γεγονός ότι η τελευταία θεώρησε αιτία πολέμου το θέμα της ανεξαρτησίας, αποτελούν ακόμα και σήμερα μείζονα πολιτικά ζητήματα.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.