Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο των ΗΠΑ

  Το μεγαλύτερο νοσοκομείο /πλοίο στον κόσμο είναι στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και βοηθάει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού… Έ...


 


Το μεγαλύτερο νοσοκομείο /πλοίο στον κόσμο είναι στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και βοηθάει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού…

Ένα πρώην πετρελαιοφόρο το οποίο έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο για το πολεμικό ναυτικό της Αμερικής «επιστράτευσαν» οι διοικούντες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στις Η.Π.Α. Το USNS Comfort (πρώτη φωτογραφία) διαθέτει 1.000 κρεβάτια, 12 χειρουργεία και ζυγίζει περίπου 70.000 τόνους.


Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το πλοίο δεν θα δεχόταν ασθενείς, που έχουν νοσήσει από τον ιό. Η κλήση του αποσκοπούσε στην απελευθέρωση των νοσοκομειακών κλινών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης για την λήψη ασθενών που δεν πάσχουν από τον COVID-19.

Όμως σύμφωνα με δηλώσεις του Γραμματέα Άμυνας των Η.Π.Α , το Πεντάγωνο τελικά χρησιμοποίησε το USNS Comfort (T-AH-20) και το μικρότερο USNS Mercy (T-AH-19 δεύτερη φωτογραφία) για ασθενείς με κορωνοϊό. Η κίνηση αυτή γίνεται για να παρέχουν τα πλοία ανακούφιση στα παράκτια νοσοκομειακά κέντρα, ώστε τα νοσοκομεία να επικεντρωθούν σε ασθενείς με σοβαρά περιστατικά.

Με πάνω από 87.000 κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, πάνω από 60.000 νέα κρούσματα, και + 1700 θανάτους την ημέρα, οι ΗΠΑ ακόμα υποφέρουν από τον COVID-19 και τις μεταλλάξεις του, παρά την καλή πορεία των εμβολιασμών.


Παράλληλα πιέζεται και το σύστημα υγείας και ιδιαίτερα της Νέας Υόρκης και τα 53.000 απλά κρεβάτια της δεν επαρκούν για να καλύψουν την αιχμή των κρουσμάτων σε 45 ημέρες. Τα 1.000 νοσοκομειακά κρεβάτια του πλωτού νοσοκομείου Comfort βοηθούν στις προσπάθειες του κράτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.