Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέες τριβές ΗΠΑ-Τουρκίας: Η Άγκυρα καταδίκασε έντονα την απελευθέρωση δολοφόνου Τούρκου προξένου

      Η Τουρκία καταδίκασε “σθεναρά” την απόφαση των αρχών στις ΗΠΑ να αφήσουν ελεύθερο προσεχώς τον δολοφόνο του προξένου της στο Λος Άντζ...

  
  


Η Τουρκία καταδίκασε “σθεναρά” την απόφαση των αρχών στις ΗΠΑ να αφήσουν ελεύθερο προσεχώς τον δολοφόνο του προξένου της στο Λος Άντζελες, χάρη σε ένα μέτρο αποφυλάκισης υπό όρους.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την απόφαση αυτή που τραυματίζει εις βάθος τη συνείδηση του τουρκικού έθνους», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε εχθές Πέμπτη βράδυ.

Αυτή η «σοβαρή απόφαση βλάπτει το πνεύμα συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας», εκτίμησε ακόμη το υπουργείο.

Ο Χαμπίκ Σασουνιάν, 58 ετών σήμερα, είχε καταδικαστεί το 1984 επειδή στις 28 Ιανουαρίου 1982 άνοιξε πυρ εναντίον του Τούρκου διπλωμάτη Κεμάλ Αρικάν, την ώρα που ήταν σταματημένος με το αυτοκίνητό του σε φανάρι.

Ο Σασουνιάν, Αρμένιος μετανάστης που ζούσε στα προάστια του Λος Άντζελες, είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια χωρίς δυνατότητα απελευθέρωσης υπό όρους, όμως ομοσπονδιακό εφετείο ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Είχε ζητήσει πολλές φορές την υπό όρους αποφυλάκισή του χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα.

Δικαστής ενός δικαστηρίου του Λος Άντζελες του την επέτρεψε πρόσφατα και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ο οποίος προηγουμένως ήταν αντίθετος, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε “βαθιά απογοήτευση” για την προσεχή απελευθέρωση του Σασουνιάν.

“Η επίθεση σε έναν διπλωμάτη δεν είναι μόνο ένα σοβαρό έγκλημα εναντίον ιδίως ενός ατόμου, είναι επίσης μια επίθεση εναντίον της ίδιας της διπλωματίας”, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο υπενθύμισε επίσης πως οι ΗΠΑ συνιστούν την εφαρμογή της “μέγιστης ποινής” που προβλέπει ο νόμος στην περίπτωση δολοφονίας ενός διπλωμάτη, “χωρίς πρόωρη ή υπό όρους απελευθέρωση”.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύεται την ώρα που η Άγκυρα επιδιώκει ΜΑΤΑΙΑ να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον οι οποίες είναι τεταμένες από το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.