Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τσελίκ «κρατάει μούτρα» στον Δένδια που πήγε Κάιρο και απειλεί: Δεν θα είστε ασφαλείς, αν δεν σέβεστε την Τουρκία

   Η Τουρκία – δια του εκπροσώπου του κόμματος του Προέδρου Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ – φαίνεται πως πήρε πολύ κατάκαρδα το γεγονός πως η προπα...


  


Η Τουρκία – δια του εκπροσώπου του κόμματος του Προέδρου Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ – φαίνεται πως πήρε πολύ κατάκαρδα το γεγονός πως η προπαγάνδα της και το αφήγημά της για την υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος.

Έτσι κατέφυγε πάλι στη γνωστή και δοκιμασμένη τακτική των απειλών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κρύψει τον εκνευρισμό της, τον οποίο εκνευρισμό ο κ. Τσελίκ έστρεψε και εναντίον των χωρών που μετέχουν στο «Φόρουμ Φιλίας», δηλαδή – εκτός από την Ελλάδα – σε Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν, Γαλλία, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε:

«Μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας. Ξέρετε ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας. Να μην έχει κανένας αμφιβολία πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία, αλλά και στο μέτωπο».

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο κ. Τσελίκ τόνισε ότι η Άγκυρα προκαλείται πάλι και πως «οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία».

«H Ελλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία. Μη νομίζει πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες που εντάσσεται μαζί κάποιες άλλες χώρες οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν μπρα-ντε-φερ με την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή, θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Εκείνοι θα φύγουν. Γι αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»», είπε ο Τσελίκ.

Πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.