Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ... Κορωνοϊός: Μεξικάνοι επιστήμονες εφηύραν τη «μάσκα... διατροφής» - Καλύπτει μόνο τη μύτη

Καλπάζει η φαντασία των επιστημόνων εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post», Μεξι...






Καλπάζει η φαντασία των επιστημόνων εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post», Μεξικανοί εφευρέτες ανέπτυξαν μία μάσκα που προστατεύει μόνο τη μύτη επιτρέποντας στον χρήστη να απολαύσει το φαγητό και το ποτό του. Πρόκειται για τη «μάσκα διατροφής», την οποία μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί όταν τρώει ή πίνει θωρακίζοντας τη μύτη του.

Οι Μεξικανοί ερευνητές την σχεδίασαν ώστε να φοριέται σαν μία κανονική μάσκα προσώπου, με τα λουριά της μάσκας να τυλίγονται πίσω από τα αυτιά. Μάλιστα, η ισραηλινή εφημερίδα έχει και σχετικό βίντεο παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει.

Μπορεί να φορεθεί κάτω από μια κανονική μάσκα, έτσι ώστε όταν αφαιρείται η ιατρική μάσκα, η «μάσκα διατροφής» να προστατεύει τη μύτη των χρηστών. «Ο κορωνοϊός είναι πολύ μεταδοτικός», δήλωσε ο ανοσολόγος Γκουστάβο Ακόστα, ένας ακ των επιστημόνων που ανέπτυξαν τη νέα μάσκα, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

«Η μόλυνση» εξήγησε, «μπορεί να συμβεί μέσω οποιασδήποτε από αυτές τις τρεις διόδους (μάτια, μύτη, στόμα). Προφανώς, δεν μπορούμε να μολυνθούμε από τα δάκρυα, αλλά μπορούμε να μολυνθούμε εάν ένα άτομο που νοσεί από Covid, φτερνίζεται ή βήχει».

Ο ίδιος προσθέτει ότι, αν κάποιος φοράει μία ή δύο μάσκες, θα πρέπει να τις αφαιρέσει την ώρα που θέλει να φάει ή να πιει. Μόνο η μάσκα που καλύπτει τη μύτη μπορεί να παραμείνει στη θέση της, όπως αναφέρει.



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.