Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ για τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή: Κατέθεσε ο διανομέας -Αναζητείται ο οδηγός ταξί ..

 Καταδικαστέα χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του τροχονόμου στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, μετά τη σύγκρουση υπηρεσιακού αυτοκινήτου τη...





 Καταδικαστέα χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του τροχονόμου στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, μετά τη σύγκρουση υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη με 23χρονο μοτοσικλετιστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι «έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή» και με τον οποίο υπήρξε το φραστικό επεισόδιο με τον τροχονόμο, που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. καταδίκασε τη συμπεριφορά του τροχονόμου, η οποία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, διαβεβαιώνοντας ότι θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», είπε και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα».

Εκτός από την κατάθεση του διανομέα έχουν ληφθεί και άλλες καταθέσεις. Την ίδια ώρα, όπως επισήμανε ο κ. Χρονόπουλος, αναζητείται και ο οδηγός του ταξί που βρισκόταν στο σημείο, για να ληφθεί και η δική του κατάθεση.

Σχετικά με το υλικό από τις κάμερες, ο κ. Χρονόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό λόγω του σημείου, ενώ έγινε αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Αναφορικά με το ζήτημα της σύλληψης του υπηρεσιακού οχήματος της κα Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί ότι δεν έγινε κατά την πάγια προβλεπόμενη διαδικασία της τροχαίας, καθώς δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο και ανεξαρτήτως ιδιότητας του οδηγού, αν δηλαδή πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη, αν επιπλέον δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ, ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται.

Σχετικά με τα όσα σχολιάστηκαν στα social media, πιέζοντας για το τροχαίο έξω από τη Βουλή, ο κ. Χρονόπουλος παραδέχτηκε ότι «γι αυτόν τον λόγο έχουμε εκδώσει και ανακοίνωση». Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει την «αμέριστη συμπαράσταση όλης της ελληνικής αστυνομίας στην οικογένεια του Ιάσονα , ευχόμενος «δύναμη και ό, τι καλύτερο για την οικογένεια αυτή». Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρονόπουλος καταδίκασε τη συμπεριφορά του συναδέλφου του, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα για τον ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη. «Κατακριτέα και αυτή η αντίδραση του συναδέλφου μας χωρίς ωστόσο να πρέπει να συμψηφίσουμε σε καμία περίπτωση τα γεγονότα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη ούτε να ακυρώσουμε το έργο όλων των αστυνομικών που κάνουν χιλιάδες ελέγχους καθημερινά και τέτοια περιστατικά (εννοεί της Κυριακής στη Ν. Σμύρνη) είναι εντελώς μεμονωμένα», δήλωσε. .

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Δε θα μείνουμε στις διαπιστώσεις. Θα πρέπει κι εμείς από πλευρά μας να απομονώσουμε και αυτά τα λίγα περιστατικά και ει δυνατόν να τα μηδενίσουμε». iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.