Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «εξπρές» - Έρχονται χιόνια, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, με την πρόγνωση να αναφέρει ότι έρχονται ισχυρές βροχ...



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, με την πρόγνωση να αναφέρει ότι έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, αναμένεται να επηρεαστούν:

-Στις Κυκλάδες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τιςπρωινές ώρες της Τετάρτης, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

της Πέμπτης.

Στην Κρήτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.


- Θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στο μεταξύ ο  καιρός το επόμενο διήμερο προβλέπεται άστατος, καθώς βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.


Την ίδια ώρα λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Ο  καιρός το επόμενο διήμερο προβλέπεται άστατος, καθώς  βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας το διήμερο Τετάρτη  και Πέμπτη  με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.


Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης  τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Ο καιρός, έπειτα από τη διήμερη κακοκαιρία (Τετάρτη και Πέμπτη) βελτιώνεται με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από την Παρασκευή και ένας άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. 


Τι πρέπει να ξέρεις για τον  καιρό σε όλη τη  χώρα


-Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά και νότια τοπικά έντονα την Τετάρτη σε Κυκλάδες και Κρήτη


-Η θερμοκρασία θα πέσει το επόμενο διήμερο αλλά δεν θα απέχει πολύ από τις κανονικές τιμές


-Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή


Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα την Τετάρτη 8 με 9 μποφόρ


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα ο καιρός το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είναι γενικά αίθριος, με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.