Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρετανικά ΜΜΕ για το άνοιγμα του τουρισμού: «Ναι, μπορείτε να κάνετε διακοπές στην Ελλάδα»

   «Ναι μπορείτε! Η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα στους τουρίστες έως τις 14 Μαΐου» γράφει η βρετανική Sun, που σημειώνει ότι οι ανακοινώσεις ...




  



«Ναι μπορείτε! Η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα στους τουρίστες έως τις 14 Μαΐου» γράφει η βρετανική Sun, που σημειώνει ότι οι ανακοινώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη έχουν στόχο να δελεάσουν τους Βρετανούς τουρίστες.

Στο δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση η Sun αναφέρει ότι οι Βρετανοί είναι απεγνωσμένοι και θέλουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει κλειστά τα σύνορά της, αλλά σημειώνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα αποκαλύψει ότι τα διεθνή ταξίδια θα ξεκινήσουν εκ νέου στις 12 Απριλίου.

Παράλληλα, υπάρχουν ελπίδες ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα επιτρέψει στους Βρετανούς να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, το νωρίτερο από τις 17 Μαΐου, αλλά με πιθανότερη ημερομηνία την 21η Ιουνίου.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία και άλλοι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί προσπαθούν απεγνωσμένα να δελεάσουν τους Βρετανούς με σημαντικές συμφωνίες αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα, η Sun αναφέρεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία, που είναι πιο γρήγορο απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παράγοντας του τουριστικού τομέα δήλωσε στην εφημερίδα ότι γίνεται μάχη για να πάρουμε τουρίστες, όπως και σε κάθε χώρα στην Ευρώπη. «Εάν έρθουν 3,5 εκατομμύρια, όπως το 2019, θα είναι φανταστικό για εμάς» είπε.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην παρουσίαση της καμπάνιας «All you want is Greece» από τον Χάρη Θεοχάρη.


Αναφορά για το άνοιγμα του τουρισμού και στον Guardian

Αντίστοιχη αναφορά έγινε και στον βρετανικό Guardian, που σημειώνει ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τις πόρτες της σε τουρίστες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, έχουν αντισώματα ή αρνητικό τεστ.

«Ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο μέρος των εσόδων για την Ελλάδα, που έχει ζητήσει την καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού για να διευκολύνει τα ταξίδια. Η βιομηχανία αντιπροσωπεύει περίπου το 1/5 της ελληνικής οικονομίας και έναν στους πέντε εργαζόμενους, ωστόσο οι αφίξεις κατέρρευσαν πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Κάνοντας αναφορά στις ανακοινώσεις του Χάρη Θεοχάρη στο Μουσείο της Ακρόπολης, το κείμενο αναφέρεται στις αποφάσεις της ελληνικής πλευράς για το φετινό τουριστικό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.