Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Κορυφώνεται το τρίτο κύμα της πανδημίας -«Ασφυξία» στις ΜΕΘ, ρεκόρ κρουσμάτων

  Αγγίζουν τους 700 οι ασθενείς στη χώρα που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, την ώρα που...


 


Αγγίζουν τους 700 οι ασθενείς στη χώρα που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, την ώρα που παραμένει αυξημένος ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων.

Στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού άγγιξε αριθμό-ρεκόρ, με 3.586 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα 51 ακόμη ασθενείς κατέληξαν έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με την ασθένεια Covid που προκαλεί ο κορωνοϊός.


Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 64.000 τεστ κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο σε διάστημα μίας ημέρας από την έναρξη της πανδημίας.


Σταθεροποίηση της επιδημίας του κορωνοϊού παρατηρείται στα λύματα 9 μεγάλων αστικών κέντρων

Ωστόσο, ένα στοιχείο της επιδημιολογικής εικόνας που ενδεχομένως να δείχνει πως οδεύουμε σταδιακά προς σταθεροποίηση της κατάστασης προκύπτει από την ενημέρωση του ΕΟΔΥ αναφορικά με τα λύματα σε 9 μεγάλα αστικά κέντρα.


Σε αυτά παρατηρούνται σταθεροποιητικές και πτωτικές τάσεις του ιικού φορτίου, σημάδι πως ενδεχομένως να βρισκόμαστε κοντά στο πικ της επιδημιολογικής έξαρσης. Η Αττική καταγράφει μείωση της τάξης του 27% στο ιικό φορτίο που εντοπίζεται στα λύματα, την ίδια ώρα που η περιφέρεια σημειώνει «μαύρο» ρεκόρ νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο με 1.779 μολύνσεις από τον κορωνοϊό.


Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας διαμορφώνεται, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε 470 περιστατικά, ενώ και ο Πειραιάς καταγράφει υψηλό από την έναρξη της πανδημίας, με 320 μολύνσεις.


Ξεκίνησαν δουλειά οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα

Σε κάθε περίπτωση, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει και θα εξακολουθήσει για αρκετές εβδομάδες. «Ακόμα και εάν σήμερα, με έναν μαγικό τρόπο, με ένα μαγικό ραβδάκι σταματούσαμε κάθε νέα μετάδοση του ιού στο Λεκανοπέδιο, και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνέχιζε να πιέζεται τουλάχιστον για τις επόμενες δύο με τέσσερις εβδομάδες, μέχρι να μειωθεί το ιδιαίτερα αυξημένο φορτίο των ασθενών που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας», δήλωνε την περασμένη Παρασκευή για το θέμα η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου.


Υπό αυτό το πρίσμα, ξεκίνησε χθες η παράδοση των φύλλων επίταξης στους 206 ιδιώτες γιατρούς που κλήθηκαν στην επιστράτευση για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Με την κατάσταση να είναι πιο δύσκολη από κάθε άλλη στιγμή στη διάρκεια της πανδημίας, όσον αφορά τα νοσοκομεία στην Αττική, οι 206 γενικοί γιατροί, παθολόγοι και πνευμονολόγοι θα ενισχύσουν τα κρατικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, καθώς αρκετά από αυτά έχουν φτάσει τα όριά τους και η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό είναι μεγαλύτερη από ποτέ.


Προς παράταση περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση φαίνεται πως «παγώνει» την αποσυμπίεση των μέτρων και περιμένει τις υποδείξεις των ειδικών. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα. Ωστόσο, δεν αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για τη σταδιακή άρση του lockdown και την επαναλειτουργία της εστίασης, η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 19η Απριλίου. Ωστόσο, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την επιτροπή των ειδικών ξεκαθαρίζουν πως το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους θα υλοποιηθεί μόνο αν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.