Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ζ' ΜΑΚ...!!! Οι κομάντος... ΤΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟ... Η ομάδα «φάντασμα»... ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ... ΠΑΝΤΟΥ στο ΑΙΓΑΙΟ!

Η Ζ΄ΜΑΚ ιδρύθηκε το 1997 λίγους μόλις μήνες μετά της Κρίση των Ιμίων, οπότε και αναδείχθηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο η ανάγκη για βαθι...



Η Ζ΄ΜΑΚ ιδρύθηκε το 1997 λίγους μόλις μήνες μετά της Κρίση των Ιμίων, οπότε και αναδείχθηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο η ανάγκη για βαθιές Τομές στις Ένοπλες Δυνάμεις σε θέματα Εκπαίδευσης, Τακτικής ,Ταχείας αντίδρασης Μονάδων με υπερσύγχρονο Εξοπλισμό !

Η Mονάδα Φάντασμα όπως την αποκαλούν ,είναι πλήρως επαγγελματική, καθώς σε αυτήν υπηρετούν μόνιμα στελέχη των ΕΔ και με επάνδρωση 100%, γεγονός που μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή εκπαίδευση αλλά και εκπλήρωση της αποστολής και του ρόλου της Ζ’ ΜΑΚ.


Η κύρια αποστολή της Μονάδος είναι η ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο και η ανακατάληψη βραχονησίδων, μικρονησίδων και μικρών νήσων….Και παίρνει εντολές απο «Υψηλά Κλιμάκια »


Έχει την τυπική σύνθεση μιας Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και συγκεκριμένα αποτελείται από τρεις λόχους κρούσης, έναν Λόχο διοίκησης και έναν Λόχο Πλωτών.

Στον τελευταίο υπάρχουν τα σκάφη σταθερής γάστρας MAGNA και τα φουσκωτά Zodiak, που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των καταδρομέωνcontent

Στη Ζ’ ΜΑΚ υπάρχουν επίσης ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφέων (Υ/Κ) που προέρχονται από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΥΚ/ ΠΝ και το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφέων Στρατού Ξηράς!

Δύο Λόχοι είναι πάντα σε ετοιμότητα και άμεση αντίδραση παντού στην Επικράτεια και ένας Λόχος εκπαιδεύσεως,όπου και Εκπαιδεύουν Στελέχη των Ε.Δ που βρίσκονται σε Ειδικά σχολεία ή Εκπαιδεύονται σε αντικείμενα που συνάδουν με το πνεύμα των Μονάδων Καταδρομών

Είναι μία από τις ελάχιστες Μονάδες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων στην οποία έχει υιοθετηθεί ένας μεγάλος αριθμός οπλισμού και μέσων ο οποίος «ανανεώνεται» ανάλογα με τις συνθήκες και τρόπο αντίδρασης της Μονάδος σε συγκεκριμένες, αλλά και ασύμμετρες απειλές !

Ο οπλισμός των Στελεχών της Ζ’ ΜΑΚ δεν είναι τυπικός ,αλλά ούτε σταθερός … Προσαρμόζεται πάντα με τις ανάγκες της εκτέλεσης της Αποστολής που η Μονάδα παίρνει 24ώρες το 24ώρο ,365 ημέρες το χρόνο !!

Το video που ακολυθεί είναι από κάποιες στιγμές εκπαίδευσης της Ζ’ ΜΑΚ από την Εκπομπή «Αρετή και Τόλμη» της ΕΡΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.