Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ λένε οι τούρκοι... «Ο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει την γενοκτονία των Aρμενίων» καρφώνει Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας!

Ο Αμερικανός πρόεδρος προετοιμάζεται σύμφωνα με πηγές, για επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, με μια κίνηση που θα προκαλέ...




Ο Αμερικανός πρόεδρος προετοιμάζεται σύμφωνα με πηγές, για επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, με μια κίνηση που θα προκαλέσει οργή και πανικό στην Τουρκία.

”Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία προκλήθηκε από την οθωμανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου”, ανέφεραν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ σήμερα Τρίτη.

”Όπως έχω ακούσει από τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα αναγνωρίσει την δολοφονία 1,5 εκατ. Αρμενίων, οι οποίοι το 1915 σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς”, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Ίαν Μπρέμερ.

Αυτό το βήμα, θα έκανε τον Τζο Μπάιντεν τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που θα αναγνώριζε τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Ο Μπρέμερ είπε ότι: ”ο Μπάιντεν υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του ότι θα κάνει την κίνηση αυτή εάν εκλεγεί, επισημαίνοντας ότι και η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ήταν σύμφωνη”.

Η γενοκτονία έχει καταγραφεί από τους ιστορικούς ως η μεγαλύτερη συστηματική δολοφονία Αρμενίων από τους Τούρκους την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, οι Τούρκοι έκαναν σφαγές και απελάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα 600.000-1,5 εκατομμύριο Αρμενίους νεκρούς.

Μέσα στην εβδομάδα, περίπου 40 Γερουσιαστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενεντέζ, προέτρεψαν τον Μπάιντεν να αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Στην επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο ανέφεραν: «η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προωθήσει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να διασφαλίσει ότι τέτοιες θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν.Οι ίδιοι τόνισαν ότι “ένα κρίσιμο μέρος αυτού του σχεδίου είναι και η αναγνώριση της ιστορίας».

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας, ο Μπάιντεν γιόρτασε την ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Αρμενίων πέρυσι.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μιλήσουμε αυτά τα λόγια και να τιμήσουμε αυτήν την ιστορία σε μια στιγμή που μας θυμίζει καθημερινά τη δύναμη της αλήθειας και την κοινή μας ευθύνη να αντισταθούμε στο μίσος,γιατί η σιωπή είναι συνενοχή», είχε δηλώσει ο Μπάιντεν.

«Αν δεν αναγνωρίσουμε πλήρως, τιμήσουμε, και διδάξουμε στα παιδιά μας τις γενοκτονίες, οι λέξεις θα χάσουν το νόημά τους», είχε καταλήξει ο ίδιος.

Νομίζουμε ότι είναι καιρός οι Έλληνες του εξωτερικού του εσωτερικού να προωθήσουμε μετά την επερχόμενη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων.

Περίπου 540.000 Έλληνες Πόντιοι σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους, οι οποίοι στην ιστορία τους έχουν μόνο σφαγές και δολοφονίες.

Η Τουρκία έχει κάνει τα πάντα από τότε για να μην αναγνωριστούν όλες οι γενοκτονίες που έχει διαπράξει διαχρονικά, αλλά νομίζουμε ότι αυτά τα τερτίπια πλέον τέλειωσαν μία και καλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.