Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βόμβα'» Αμερικανού Αξιωματούχου: '«Η Γαλλία θα εμπλακεί στρατιωτικά στην Α. Μεσόγειο...» Πεδίο σύγκρουσης με τους τούρκους...!!

   Η Α.Μεσόγειος πεδίο σύγκρουσης Γάλλων-Ελλήνων-Αιγυπτίων-Ισραηλινών με τους Τούρκους Από σήμερα ως γνωστόν, οι ναυτικές δυνάμεις της Αιγύ...





  



Η Α.Μεσόγειος πεδίο σύγκρουσης Γάλλων-Ελλήνων-Αιγυπτίων-Ισραηλινών με τους Τούρκους

Από σήμερα ως γνωστόν, οι ναυτικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας έχουν ξεκινήσει μια πολυήμερη κοινή ναυτική άσκηση, με την ονομασία "Κλεοπάτρα 2021", στα χωρικά ύδατα της Α.Μεσογείου .

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων για κοινή εκπαίδευση με φιλικές και αδελφικές χώρες για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας και την ανταλλαγή εμπειριών κατάρτισης.

Την ίδια στιγμή έχουμε γεωπολιτική “βόμβα” από τον Dov Zakheim, πρώην ανώτερο αξιωματούχο στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, για το “χοντρό” παιχνίδι που παίζεται στην Α.Μεσόγειο.

Ο αμερικανο-Ισραηλινός ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, ανέφερε ουσιαστικά ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν σκοπό να εμπλακούν στρατιωτικά στην Α.Μεσόγειο, σε αντίθεση με την Γαλλία, η οποία αποφάσισε να δράσει με διαφορετικό τρόπο αφού οι Τούρκοι απειλούν ζωτικά συμφέροντα του Παρισιού, σε Μεσόγειο και Β.Αφρική.

Μάλιστα ο ίδιος με αφορμή την πρόσφατη άσκηση με την επωνυμία Noble Dina ανάμεσα σε Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο κά, ανέφερε ότι το Τελ Αβίβ κινείται και αυτό σε ευθεία σύγκρουση με την Άγκυρα λόγω των σχεδίων του στην Α.Μεσόγειο.

ΟΙ Ισραηλινοί αξιωματούχοι την ίδια στιγμή φοβούνται ότι η αυξανόμενη εχθρότητα στην βάση του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος θα εμπόδιζε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να εμπλακεί σε μια ισραηλινή στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Πράγματι, όπως δείχνει η πρόσφατη ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Reagan, τουλάχιστον το 30 τοις εκατό των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ, δεν βλέπουν το Ισραήλ ως σύμμαχο ενώ το 16 τοις εκατό το θεωρεί ως εχθρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.