Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μουσείο Μπενάκη- Χοντρή γκάφα με γούρι για τη Μαντώ Μαυρογένους: Υγεία, κα@λ@ , επανάσταση... Η προσβλητική φράση

Η Μαντώ Μαυρογένους, εξέχουσα μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, μία από τις γυναίκες που διακρίθηκαν και πρωταγωνίστησαν στον αγώνα για ελευ...





Η Μαντώ Μαυρογένους, εξέχουσα μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, μία από τις γυναίκες που διακρίθηκαν και πρωταγωνίστησαν στον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία…

Ελληνίδα αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με καταγωγή από τη Μύκονο. Για την συνολική της προσφορά στον αγώνα, τιμήθηκε από τον Ι.Καποδίστρια με τον βαθμό της Αντιστρατήγου. Μετά από διώξεις εξορίστηκε και τελικά πέθανε πάμφτωχη στην Πάρο καθώς είχε ξοδέψει όλη της την περιουσία για τον αγώνα.

Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Μυκόνου φέρει το όνομά της και εκεί έχει ανεγερθεί η μαρμάρινη προτομή της. Επίσης, η κεντρική πλατεία της πόλης και λιμένα της Παροικιάς της Πάρου, πήρε το όνομά της. Η Ελλάδα έχει τιμήσει την ηρωίδα με την ονομασία πολλών δρόμων σε ολόκληρη τη χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση κυκλοφόρησε πολλά αναμνηστικά κέρματα προς τιμήν της.

Μεγάλο θέμα όμως που αναδεικνύει το syrospress.gr και μάλιστα παραμονές της 25ης Μαρτίου του 1821 έχει προκύψει από τη στιγμή που το e– shop του Μουσείου Μπενάκη θέτει προς πώληση, Γουρι με τη Μαντώ Μαυρογένους και την άνωθεν προσβλητική φράση: ΥΓΕΙΑ, Κ@@@Α, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και μάλιστα στην τιμή των 25 ευρώ.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Παντελή Κ. στη Μυκονιάτικη σελίδα Mykonos Let’s Do It, που σήκωσε το θέμα ψηλά.

“Αναρωτιέστε πόσο κοστίζει η.. ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ, (στο όνομα της “Τέχνης” φίλοι μου;) Μόλις.. 25 €υρώ!

Μια ιστορική Γυναίκα, η Μυκονιάτισα Ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στους Τούρκους ,” ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ “η οποία ξόδεψε όλη της την περιουσία για αυτόν τον αγώνα.. χρησιμοποιείται με άκρως προσβλητικό τρόπο, σε μια “φιγούρα” ως γούρι του 2021, ό,τι πιο άθλιο και εμετικό μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, εκεί στο Μουσειο Μπενακη (Μουσείο Ιστορίας). Ξερνάω και μόνο στην ιδέα.. αυτού του εκτρώματος, και ρωτώ χωρίς ενδοιασμούς.. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.