Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μια που θα κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ... Μια που θα κλείσουν τα σπίτια τους..!!! Το λένε σοβαρά οι τούρκοι για την συνθήκη του «Μοντρέ»! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ... ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΧΡΟΝΙΑ... Η γνωστή τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit ξεκίνησε μια τρομερή ...



ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ... ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΧΡΟΝΙΑ...




Η γνωστή τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit ξεκίνησε μια τρομερή εκστρατεία κατά της συνθήκης του Μοντρέ στην Τουρκία, ακολουθώντας τις δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Mustafa Şentop, αποκαλύπτοντας έναν ακόμη ύπουλο στόχο του Ερντογάν. Όσο και εξωφρενικός και να ακούγεται, αφορά στην ακύρωση (άγνωστο με ποιον τρόπο) της συνθήκης της Λωζάνης που οριοθετεί τα σημερινά ελληνοτουρκικά σύνορα.

"Η εποχή έχει αλλάξει, οι συνθήκες αλλάζουν, αυτή η σύμβαση δεν ταιριάζει πλέον στην Τουρκία. Η συνθήκη του Μοντρέ μας έχει δέσει τα χέρια για 85 χρόνια", γράφει η εφημερίδα τονίζοντας ότι η συνθήκη αυτή περιορίζει τον έλεγχο επί των στενών των Δαρδανελίων, προκαλώντας σοβαρές απειλές για την ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης."Ο πρόεδρος του (τουρκικού) κοινοβουλίου μίλησε για απόσυρση από το Μοντρέ και… άλλες διεθνείς συμφωνίες, μετά την απόσυρση από την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης με ένα μόνο διάταγμα", γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit, επιταχύνοντας την εκστρατεία εναντίον της συνθήκης του Μοντρέ.

Υπάρχουν κάποιοι σώφρονες στη γειτονική χώρα οι οποίοι εκτιμούν ότι πιθανή κατάργηση της συνθήκης του Μοντρέ θα δημιουργούσε μεγάλο χάος στη Μαύρη Θάλασσα και συνθήκες κλιμάκωσης που μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο των ένοπλων στρατιωτικών συγκρούσεων και στο Αιγαίο.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι πίσω από όλα βρίσκονται οι ΗΠΑ και οι δυτικές ναυτικές δυνάμεις, οι οποίες δεν μπορούσαν να στείλουν εύκολα τα πολεμικά πλοία τους λόγω περιορισμού της συνθήκης αυτής στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος ειδικός Ali Karahasanoğlu κατονόμασε τον Ναύαρχο ε.α. Cem Gürdeniz και τον στρατηγό ε.α. Ahmet Yavuz, ως τα κύρια εμπόδια όταν ερχόταν η πιθανότητα «απαλλαγής» από την συνθήκη του Μοντρέ, αφού αυτοί οι αξιωματικοί τους εμπόδιζαν, αποκαλύπτοντας και εσωκομματικά παιχνίδια γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Τούρκος ναύαρχος Cem Gürdeniz δήλωσε απαντώντας τους: "Τα τελευταία 85 χρόνια, χάρη σε αυτήν την συνθήκη η Μαύρη Θάλασσα δεν έγινε ποτέ ο Περσικός Κόλπος, όπου περισσότερα από 40 πολεμικά πλοία σουλατσάρουν έτοιμα για επίθεση".Ο Karahasanoğlu χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις: "Ξεκινήστε από τους Ahmet Yavuz, Cem Gündeniz ...ξεκινήστε από τον πολιτικό Engin Altay, παραιτήστε τον Sadettin Tantan, τον συνταξιούχο πρέσβη Faruk Loğoğlu. Δεν μετράω πια τα ονόματα των άλλων. Ας ξεκινήσουμε με το Μοντρέ και μετά πάμε στην Λωζάννη, και το Χατάι. Αυτή θα είναι η πολιτική της Τουρκίας".

Η ουσία λοιπόν είναι ότι το Αιγαίο και η Α. Μεσόγειος κινδυνεύουν άμεσα από την κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ, ενώ ο Ερντογάν έχει πάρει φόρα και ετοιμάζει να μας αιφνιδιάσει με τη συνθήκη της Λωζάνης, διότι πολύ απλά τον βολεύει το “χάος” στο σχέδιο του να αναβιώσει την νεο-Οθωμανική του αυτοκρατορία.

Υπενθυμίζουμε όμως στην Άγκυρα ότι μπορεί προχθές η Ελλάδα να γιόρτασε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, η επανάσταση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών όμως, δεν τελείωσε ώσπου να πάρουμε την βασιλεύουσα με το όνομα Κωνσταντινούπολη (όχι Ισταμπούλ που τη λένε αδέξια οι Τούρκοι). pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.