Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ενας αξιαγάπητος σκύλος με παραμορφωμένο πρόσωπο -Γλίτωσε στο τσακ την ευθανασία, είναι φίλος με ένα γουρούνι

Ένας γλυκύτατος σκύλος με το όνομα Πικάσο, που γλίτωσε παρά τρίχα την ευθανασία μετά την εγκατάλειψή του λόγω του «παραμορφωμένου προσώπου...



Ένας γλυκύτατος σκύλος με το όνομα Πικάσο, που γλίτωσε παρά τρίχα την ευθανασία μετά την εγκατάλειψή του λόγω του «παραμορφωμένου προσώπου» του, έχει μια νέα ευκαιρία στη ζωή, χάρη σε μία λάτριδα των ζώων που τον έσωσε από ένα επικίνδυνο καταφύγιο.

Ο 4χρονος Πικάσο, που ζει στο Οχάιο, γεννήθηκε με μία κατάσταση που ονομάζεται «στραβό στόμα», η οποία αναγκάζει τη μία πλευρά της γνάθου να μεγαλώσει περισσότερο από την άλλη, οδηγώντας σε μια παραμορφωμένη εμφάνιση, που θυμίζει πολύ κάποια από τα έργα τέχνης που δημιούργησε ο διάσημος ζωγράφος, Πάμπλο Πικάσο.

Παραλίγο να υποβληθεί σε ευθανασία

Η ιατρική αυτή κατάσταση συναντάται και σε άλλα ζώα και δεν προκαλεί πόνο, αλλά καθιστά πιο δύσκολη την υιοθεσία τους. Πριν από τη διάσωσή του, ο Πικάσο ζούσε σε ένα επικίνδυνο καταφύγιο στην Καλιφόρνια και ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί σε ευθανασία, επειδή το καταφύγιο ήταν υπερπλήρες.

Ευτυχώς, τόσο ο Πικάσο όσο και ο αδερφός του ο Πάμπλο διασώθηκαν από την 52χρονη Λισλ Γουίλχαρντ, η οποία διευθύνει τώρα ένα καταφύγιο που ονομάζεται Luvable και το οποίο φροντίζει δεκάδες ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός γουρουνιού που ονομάζεται Παξ, και έχει γίνει πολύ στενός φίλος του Πικάσο.

Μιλώντας για την απόφασή της να σώσει τα δύο σκυλιά, η Λισλ λέει ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς βλέποντας το πρόσωπό του. «Ερωτεύτηκα το ιδιαίτερο πρόσωπό του και είπα ότι το Luvable θα πάρει και τα δύο σκυλιά» είπε η Λισλ, που ίδρυσε το καταφύγιό της το 1999, στο Jam Press. «Ήταν και τα δύο τα πιο γλυκά, τα πιο αξιαγάπητα ζώα και ήταν πολύ δεμένα. Ορκίστηκα πως δεν θα τα χωρίσω ποτέ και σχεδίαζα να τα δώσω για υιοθεσία στην ίδια οικογένεια».

Κάνει τα πάντα, όπως κάθε σκύλος

Η Λισλ έχει σώσει εκατοντάδες ζώα με ειδικές ανάγκες και πλέον έχει μία έκταση 55 στρεμμάτων, όπου παρέχει το τέλειο σπίτι για σκύλους, γάτες, κοτόπουλα, ακόμη και γουρούνια -ένα από τα οποία είναι ο καλύτερος φίλος του Πικάσο.

Όσο για τον ιδιαίτερο σκύλο, είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο κουτάβι και μπορεί να φάει, να πιει και να γαβγίσει, αν και τα κάνει όλα λίγο χάλια όταν τρώει, ενώ μπορεί να γλείψει μόνο την αριστερή πλευρά του προσώπου του.

Όπως λέει η Λισλ: «Η κατάστασή του είναι απλώς αισθητική και δεν χρειάζεται καμία διορθωτική χειρουργική επέμβαση, το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να αφαιρέσουμε ένα δόντι του, που ''έσκαβε'' το κάτω μέρος του στόματός του. Διαφορετικά, είναι ένα πολύ φυσιολογικό και χαρούμενο κουτάβι».

Δυστυχώς, ο αδερφός του Πικάσο, ο Πάμπλο, πέθανε λίγο καιρό αργότερα από εγκεφαλικό ανεύρυσμα, αφήνοντας τόσο τη Λισλ όσο και τον Πικάσο καταρρακωμένους. Όπως είπε: «Ο Πικάσο πέρασε κατάθλιψη αφότου χάσαμε τον αδερφό του, αλλά το ξεπεράσαμε και έχει καταφέρει πολλά μετά τη διάσωσή του. Ο Πικάσο έγινε πολύ φίλος με ένα γουρουνάκι, τον Παξ, και οι δυο τους έχουν κερδίσει τον εθνικό διαγωνισμό ASPCA για το πιο ''Χαριτωμένο Ζευγάρι''».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.