Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

AYTO TO ΞΕΡΑΤΕ...;;; Ο «Μάρκος Μπότσαρης» στο Παρίσι: Η οδός και ο σταθμός του μετρό με το όνομά του...!!

Στην καρδιά του Παρισιού, στο 19ο διαμέρισμα βρίσκονται η οδός και ο σταθμός μετρό "Μάρκος Μπότσαρης" ως φόρο τιμής στον ήρωα της...







Στην καρδιά του Παρισιού, στο 19ο διαμέρισμα βρίσκονται η οδός και ο σταθμός μετρό "Μάρκος Μπότσαρης" ως φόρο τιμής στον ήρωα της ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το μετρό στο Παρίσι ολοκληρώθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, με τον συγκεκριμένο σταθμό να ιδρύεται το 1911. Ονομάστηκε "Μάρκος Μπότσαρης" γιατί και η οδός ονομάζεται έτσι. Επίσης, λέγεται πως η ελληνική κοινότητα του Παρισιού άσκησε πίεση ώστε να ονομαστεί έτσι και το Μετρό.




Βέβαια, η γαλλική υποστήριξη στη διάρκεια της Επανάστασης ήταν πολύ σημαντική. Άλλωστε, η Γαλλία έστειλε 14.000 άνδρες στην Πελοπόννησο για να πολεμήσουν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Αυτοί που πολέμησαν στη Γαλλία για να στείλουν στρατό στην Ελλάδα έγιναν βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση και άσκησαν επιρροή και πίεση να υπάρξει ένα σημάδι προς τιμήν της Ελλάδας. Στην οδό Μάρκου Μπότσαρη βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα πάρκα της πόλης.

Ο σταθμός μετρό άνοιξε στις 18 Ιανουαρίου 1911.



Όσον αφορά στην οδό "Μάρκος Μπότσαρης" είναι δημόσια οδός που ξεκινά στη διασταύρωση της λεωφόρου Σιμόν Μπολίβαρ με την οδό Πραντιέ και ολοκληρώνεται στην οδό ντε Κριμέ. Ο δρόμος αυτός άνοιξε το 1862 με την ονομασία "rue de la Vera-Cruz" και φέρει το τωρινό όνομά του από το 1880.


Στην άλλη άκρη του Παρισιού, στο κοιμητήριο Μον Παρνές βρίσκεται ο τάφος του Αδαμάντιου Κοραή, όπου υπάρχει χαραγμένη η επιγραφή στα ελληνικά και τα γαλλικά, με λόγια που εκείνος είχε γράψει: "Ναι μεν κατάγομαι από τη Χίο, αγάπησα την Ελλάδα σαν πατρίδα μου, αλλά εξίσου λάτρεψα τη γαλλική γη στην οποία τη στιγμή αυτή είμαι θαμμένος".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.