Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμβόλιο Astrazeneca: Σταματούν οι εμβολιασμοί και στη Γερμανία

  Η Γερμανία αποφάσισε να αναστείλει την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca με την ανησυχία σε όλο τον κόσμο για τις παρανέργειές του να μ...


 


Η Γερμανία αποφάσισε να αναστείλει την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca με την ανησυχία σε όλο τον κόσμο για τις παρανέργειές του να μεγαλώνουν. Η απόφαση ελήφθη μετά από συμβουλή της εθνικής ρυθμιστικής αρχής για τη διερεύνηση αναφορών σχετικά με θρομβώσεις.


Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας στη Γερμανία (μετά από σύσταση του Ινστιτούτου Paul Ehrlich) ανακοίνωσε την αναστολή των εμβολιασμών στον πληθυσμό της χώρας με το εμβόλιο της AstraZeneca.


Μετά τις τελευταίες αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων σε σχέση με τον εμβολιασμό στην Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, το Ινστιτούτο εκτιμά ότι περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα αποφασίσει «εάν και πως τα νέα ευρήματα θα επηρρεάσουν την έγκριση του εμβολίου».


Υπενθυμίζεται ότι παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο της φαρμακοβιομηχανίας όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός με το παρασκεύασμα προκαλεί μεγαλύτερους κινδύνους για θρόμβους στο αίμα, πάνω από δέκα χώρες στην Ευρώπη σταμάτησαν να χορηγούν το εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.