Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμβόλιο AstraZeneca: Αναστολή χορήγησης από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κι άλλες χώρες (vid)

  Η μία με την άλλη οι χώρες της Ευρώπης διακόπτουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Γερμανία, Ιταλία Γαλλία και Ισπανία, μπήκαν...


 


Η μία με την άλλη οι χώρες της Ευρώπης διακόπτουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Γερμανία, Ιταλία Γαλλία και Ισπανία, μπήκαν στη λίστα. Συνεδριάζουν αύριο για το εμβόλιο στην χώρα μας. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, καθώς αρκετές είναι πλέον οι χώρες που αναστέλλουν την χορήγησή του.


Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, αλλά και η Ισπανία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που αναστέλλουν το προσωρινά το πρόγραμμα εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, λόγω φόβων ότι συνδέεται με περιστατικά θρόμβωσης, τονίζοντας ωστόσο πως «γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους».

Ελλάδα: Συνεδριάζει την Τρίτη (16/3) η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Σχετικά με τη στάση της Ελλάδας, αύριο Τρίτη συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και μέχρι τότε, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά.

Αναμένεται και επίσημη ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο EMA συνεχίζει να εξετάζει τα περιστατικά θρομβώσεων -Την Πέμπτη η τελική απάντηση

Με ανακοίνωση του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) τονίζει πως συνεχίζει την έρευνα αναφορικά με περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού έρχεται κατόπιν της απόφασης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας να αναστείλει τη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca για προληπτικούς λόγους. «Ο EMA ερευνά έναν αριθμό περιστατικό αιματικών θρόμβων σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο» σημειώνει η ανακοίνωση.

Ο EMA αναφέρει πως βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την AstraZeneca και ειδικούς στις παθήσεις αιματολογικών διαταραχών και άλλες υγειονομικές αρχές, όπως η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας. Η εξέταση γίνεται με βάση την εμπειρία από την χορήγηση 11 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου.

Η εξέταση των δεδομένων συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο με αναλύσεις των περιστατικών προκειμένου να εξακριβωθεί αν το εμβόλιο της AstraZeneca συνέβαλε στην εμφάνιση θρομβώσεων ή όχι. Ο EMA θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη 18 Μαρτίου προκειμένου να καταλήξει σε μια απόφαση για περαιτέρω ενέργειες αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ποιες άλλες χώρες έχουν σταματήσει προσωρινά την χορήγησή του

Την Κυριακή (14/3), αρμόδια επιτροπή για τους εμβολιασμούς της Ιρλανδίας συνέστησε την προληπτική αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν έχουν καταγραφεί περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασμένα άτομα, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη η Αυστρία ανέστειλε τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου προκειμένου να διερευνήσει τη σχέση του με θρομβοεμβολικό επεισόδιο που είχε μάλιστα μοιραία κατάληξη για μια 47χρονη γυναίκα.


Αμέσως, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο, προχώρησαν σε αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca και εν συνεχεία ακολούθησαν η Νορβηγία, η Ισλανδία η Δανία, η Βουλγαρία, και Ταϊλάνδη.

Πέθανε υγειονομικός στη Νορβηγία

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο από εγκεφαλική αιμορραγία μίας υγειονομικού ηλικίας κάτω των 50 ετών, που νοσηλεύτηκε αφότου εμβολιάστηκε με το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca, χωρίς να υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο, σε αυτή τη φάση.

Είναι το δεύτερο περιστατικό θανάτου που γνωστοποιείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, η οποία ανέστειλε την Πέμπτη «για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του εμβολίου που ανέπτυξε το βρετανο-σουηδικό εργαστήριο.


«Δεν μπορούμε ούτε να αποκλείσουμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό έχει να κάνει με το εμβόλιο», δήλωσε ένας αξιωματούχος της νορβηγικής Αρχής Φαρμάκων, ο Στέιναρ Μάντσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.