Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Ο Διοικητής 8ου Σώματος Στρατού ένας εκ των νεκρών της συντριβής ελικοπτέρου!

   Χαμός έχει προκληθεί στην Τουρκία, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μεταδίδουν πως ο Διοικητής του 8ου ...



  


Χαμός έχει προκληθεί στην Τουρκία, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μεταδίδουν πως ο Διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού, ο Αντιστράτηγος Εσμάν Ορμπάς, ήταν ένας εκ των εννέα νεκρών που έχασε τη ζωή του στην συντριβή ελικοπτέρου.

Μετά την είδηση ότι στρατιωτικό ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού Ξηράς τύπου τύπου AS-532UL Cougar συνετρίβη και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που εντόπισαν τα συντρίμμια του, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των 9 νεκρών του δυστυχήματος είναι ο Διοικητής 8ου Σώματος Στρατού, ο Αντιστράτηγος Εσμάν Ορμπάς.


#Bitlis'te askeri helikopter düştü: Şehitler var

Olay yerinden ilk görüntüler… pic.twitter.com/rIAZtOoHBO

— Millî Gazete (@milligazetecom) March 4, 2021


Το χρονικό της συντριβής

To ελικόπτερο τύπου AS-532UL Cougar, του Στρατού Ξηράς, απογειώθηκε με προορισμό την πόλη Tatvan στην ανατολική Τουρκία, περίπου στις 13:55, ωστόσο τα ραντάρ έχασαν το στίγμα και την επαφή με το ελικόπτερο λίγο πριν τις δύο και μισή το μεσημέρι, μετά από τριάντα λεπτά δηλαδή.

Αμέσως δόθηκε εντολή σε εναέρια μέσα, όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αεροσκάφη τύπου CN-235 να σαρώσουν την ευρύτερη περιοχή. Όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, διαπιστώθηκε ότι εννέα άτομα από το πλήρωμα είχαν σκοτωθεί.

Ωστόσο, διασώθηκαν 4 άτομα βαριά τραυματισμένοι, τους οποίους μετέφεραν στο νοσοκομείο, ενώ όπως είναι εύλογο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Με πληροφορίες από: Daily Sabah / Φωτογραφία από Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.