Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μιλάμε για μεγάλο Καραγκιοζιλίκι... Αύριο στην Αθήνα ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

    Κι ενώ σήμερα η τουρκία, όπως γράψαμε πριν λίγες ώρες έστειλε ΝΟΤΑΜ σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ε.Ε. ότι πρέπει να πάρουμε την άδεια της για ν...

 

 


Κι ενώ σήμερα η τουρκία, όπως γράψαμε πριν λίγες ώρες έστειλε ΝΟΤΑΜ σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ε.Ε. ότι πρέπει να πάρουμε την άδεια της για να κάνουμε εργασίες στην «υφαλοκρηπίδα της», δηλαδή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο...

Αύριο, Τρίτη πραγματοποιείται στην Αθήνα ο 62ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας με τις δύο πλευρές να προσέρχονται στο τραπέζι. Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιανουαρίου άρχισε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά από μία διακοπή πέντε ετών και έπειτα από πρόσκληση της τουρκικής πλευράς. Η Άγκυρα είχε θέσει στο τραπέζι πολλά θέματα, όπως αυτό της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, γκρίζες ζώνες, Θράκη, εναέριος χώρος, ενώ πρότειναν και μηχανισμό για το μεταναστευτικό.

Η τουρκική πλευρά παρέμενε σιωπηλή για καιρό αναφορικά με τον επόμενο γύρο των διερευνητικών επαφών παρότι η Αθήνα είχε στείλει τις προτάσεις της. Μάλιστα, μόλις στις 8 Μαρτίου, ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωνε ότι «υπάρχουν μεγαλύτερα ζητήματα στην ατζέντα μας από τις διερευνητικές συνομιλίες που είχαμε με τους Έλληνες».

Μετά το πέρας του 61ου γύρου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει λόγο για πολύ καλό κλίμα. Η πρώτη συνάντηση διήρκησε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου, η Ε.Ε. καλεί την Τουρκία «να αποκλιμακώσει τις ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο και, κυρίως, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου» και «προτρέπει την Άγκυρα να συνεχίσει ομαλά τις απευθείας διερευνητικές επαφές της με την Αθήνα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.