Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ριφιφί στο Ψυχικό: Δύο γνωστοί Αθηναίοι στον κύκλο των υπόπτων για την κλοπή 5 εκατ. από θυρίδες

  Η αστυνομία έχει καταλήξει σε ένα στενό κύκλο υπόπτων για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού. Δύο γνωστοί Αθηναίοι,...


 


Η αστυνομία έχει καταλήξει σε ένα στενό κύκλο υπόπτων για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.



Δύο γνωστοί Αθηναίοι, τα ονόματα των οποίων είχαν απασχολήσει τα προηγούμενα χρόνια την επικαιρότητα, είναι στον στενό πλέον κύκλο υπόπτων για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.


Η κλοπή ήρθε στο φως στις 13 Νοεμβρίου από πελάτισσα της τράπεζας. Κατά την έρευνα που έκαναν οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι είχαν παραβιαστεί τρεις ακόμα θυρίδες, στον ίδιο φωριαμό. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.


Η αστυνομία, μετά τις καταθέσεις μαρτύρων και τη συλλογή των στοιχείων συμπέρανε ότι η κλοπή στις θυρίδες διαπράχθηκε από τις 5 μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020. Πιθανότατα όχι σε μία ημέρα, αλλά τμηματικά. 


Advertisement

End of ad break in 16 s

Η αστυνομία, ακόμα, πιθανολογεί ότι ο δράστης είχε τη βοήθεια πρώην ή εν ενεργεία υπαλλήλου, ο οποίος φαίνεται να εξασφάλισε αντίγραφο ενός κλειδιού-πασπαρτού για τις θυρίδες.


Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στη Realnews, μεγάλη αξία στην έρευνα έχει το γεγονός ότι ο φωριαμός με τις παραβιασμένες θυρίδες μεταφέρθηκε στις αρχές του 2020 στην τράπεζα του Ψυχικού, από άλλο υποκατάστημα που έκλεισε.



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γι’ αυτόν τον λόγο ο φωριαμός δεν ήταν εντοιχισμένος, αλλά πακτωμένος στο πάτωμα, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. 


Σε πρώτη φάση, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο βιβλίο εισόδου πελατών στο θησαυροφυλάκιο και στα βίντεο του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας της τράπεζας.


Οι αστυνομικοί ερεύνησαν ξεχωριστά την περίπτωση κάθε πελάτη που είχε θυρίδα στο κατάστημα, το πόσες φορές επισκέφθηκε το υποκατάστημα, τι τσάντα είχε αλλά και τις πιθανές σχέσεις του με υπάλληλο του εν λόγω ή άλλου καταστήματος. 


Έτσι, οι αστυνομικοί έφτασαν στον μικρό κύκλο 10 πελατών. Σύμφωνα με την Real ανάμεσα στους 10 βρίσκονται και δύο ιδιαίτερα κοινωνικά δραστήριοι Αθηναίοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα που δεν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. 


Ένας επιχειρηματίας από το χώρο του θεάματος και η σύζυγος προσώπου που ήταν πρωταγωνιστής δίκης που απασχόλησε τα τελευταία χρόνια τη δημοσιότητα.

Αστυνομική πηγή πάντως μιλώντας στη Real τόνισε ότι δεν είναι 100% βέβαιοι πως ο δράστης είναι ένας από τους 10 ενοικιαστές θυρίδων. 


Παρ' όλα αυτά, οι 10 αυτοί κάτοχοι θυρίδων, αναφέρει η ίδια πηγή, πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά, να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους, οι σχέσεις, οι γνωριμίες και οι επικοινωνίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.