Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ολοταχώς για 3.000 κρούσματα σήμερα λένε τελευταίες πληροφορίες... Τρομακτική άυξηση και στους διασωληνωμένους...

   Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν νέα "έκρηξη" κρουσμάτων,...



  



Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν νέα "έκρηξη" κρουσμάτων, προκαλώντας ανησυχία. Το πιθανότερο είναι σήμερα να καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού για το 2021, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στις 10 το πρωί ήδη τα καταγεγραμμένα κρούσματα ήταν 2.200. Αυτό σημαίνει ότι στις 6 το απόγευμα, οπότε και ανακοινώνονται επισήμως τα επιδημιολογικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, οι διαγνώσεις θα είναι πολύ περισσότερες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οδεύουμε ολοταχώς για 3.000 κρούσματα σήμερα.

Yπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 1.165 νέα κρούσματα, όμως είχαν διενεργηθεί μόνο 19.025 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, εκ των οποίων τα 12.030 ήταν μοριακά και τα 6.995 rapid.

Την ίδια ώρα στο σύστημα υγείας επικρατεί "ασφυξία" καθώς η πληρότητα σε ΜΕΘ COVID στην Αττική βρίσκεται στο 95%, αν και σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης έως 170 κλινών εάν χρειαστεί με φορητό εξοπλισμό προκειμένου να μην μείνει κανείς χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρούνται στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική. Πρόκειται για την κλινική ΛΗΤΩ με 110 κλίνες και το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου με 55 κλίνες και 5 κλίνες ΜΕΘ. Και οι δύο κλινικές θα δέχονται περιστατικά από την Πέμπτη. Το Ερρικός Ντυνάν από αύριο τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ για non Covid περιστατικά. Ουσιαστικά μπαίνει στη θέση του Σισμανόγλειο που αύριο θα εξυπηρετεί μόνο περιστατικά κορονοϊού.

Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να δώσει μια μικρή "ανάσα" στα νοσοκομεία της Αττικής. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 402 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων λίγο περισσότερες από τις μισές στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.